Până acum, Austria a arestat 14 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, în legătură cu acest atac şi le investighează sub suspiciunea că aparţin unei organizaţii teroriste, a spus Karl Nehammer, adăugând că trebuie investigate şi acţiunile atacatorului.

”Înainte de începerea atacului, unele lucruri nu au funcţionat bine, potrivit informaţiilor disponibile”, a spus Nehammer într-o conferinţă de presă. ”În luna iulie, serviciul de informaţii slovac a transmis Austriei informaţii care sugerau că atacatorul a încercat fără succes să cumpere muniţie din Slovacia”, au spus Nehammer şi directorul general pentru Securitate Publică, Franz Ruf.

Martorii atacului au predat autorităţilor peste 20.000 de filmări cu telefonul mobil

”În următorii paşi, în mod evident ceva nu a mers bine în privinţa comunicaţiilor”, a arătat Nehammer, care a cerut înfiinţarea unei comisii independente care să analizeze erorile produse. ”Depinde de comisie să clarifce dacă procesul a decurs optim şi în conformitate cu legea”, a precizat ministrul, presat să spună ce nu a funcționat bine. Toţi cei arestaţi în acest caz au ”un trecut de migranţi”, a mai spus Nehammer. 

”După primirea informaţiilor din Slovacia, agenţiile austriece de informaţii  de la nivel federal şi provincial au făcut verificările necesare şi au trimis întrebări Slovaciei”, a mai precizat Ruf.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Autorul atacului armat, care a fost ucis de poliţie la câteva minute după ce a deschis focul în direcţia unor baruri aglomerate, era un tânăr de 20 de ani, cu cetăţenie austriacă şi macedoneană. Născut şi crescut la Viena, el fusese condamnat şi făcuse închisoare pentru că încercase să ajungă în Siria pentru a se alătura organizaţiei Stat Islamic.

Citeste si: VIDEO- Atac terorist în Viena. Patru morți, un terorist ucis

Citeste si: VIDEO- Viena, atacată de teroriști. Oameni morți și răniți

Elveţia a arestat la rândul ei doi bărbaţi, prieteni cu trăgătorul, în legătură cu acest atac

Şeful poliţiei din Viena, Gerhard Puerstl, a declarat că aceştia au cetăţenie dublă, austriacă şi din partea statelor Bangladesh, Macedonia de Nord, Turcia sau Rusia. Astfel, martorii atacului au predat autorităţilor peste 20.000 de filmări cu telefonul mobil, pe care autorităţile le-au analizat înainte de a ajunge la concluzia că a fost un singur trăgător, a precizat Nehammer, punând capăt confuziei în această privinţă.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si