Ce autostrăzi sunt "priorități" pentru Executiv. Premierul Orban: "Finanțarea o includem azi, în ședința de guvern"

Premierul Ludovic Orban a precizat vineri, la începutul ședinței de guvern, care sunt autostrăzile prioritare pentru guvernul pe care îl conduce și unde vor fi direcționați banii.

Author: R.I. vineri 07 august 2020 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că autostrăzile 7 şi 8 reprezintă "priorităţi" pentru Guvern şi primesc finanţare. Precizarea premierului a venit în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern figurează un proiect de memorandum privitor la priorităţile investiţionale ale Guvernului finanţate de la buget sau din fonduri europene.

"Atât Autostrada 7, cât şi Autostrada 8 reprezintă priorităţi pentru noi şi le finanţăm, deci includerea- atât domnul ministru Cîţu, cât şi domnul ministru Bode- o vom face astăzi în şedinţa de Guvern, mai ales că ele sunt incluse în Master Plan şi chiar sunt finanţate", a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Ipoteză șocantă în cazul exploziilor din Beirut. "O rachetă..."

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Pentru autostrada de pe Coridorul 9 paneuropean Ploieşti- Focşani- Bacău- Siret, care are 6 tronsoane, a precizat premierul, există eja contracte de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic care sunt finanţate, dintre care o parte sunt finalizate până la sfârşitul anului şi anul viitor urmează să se facă licitaţia pentru stabilirea constructorului.

Citeste si: Motivul șocant pentru care unele cazuri de COVID-19 devin foarte grave

Autostrada Unirii este "o prioritate absolută" 

"În ceea ce priveşte Autostrada Unirii, pentru care există lege în vigoare, reprezintă o prioritate absolută. La ora actuală, studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş- Târgu Neamţ este în curs de realizare şi până în ianuarie trebuie finalizat. De asemenea, sunt în proceduri de licitaţie celelalte două tronsoane care, de asemenea, urmează să semnăm contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic", a declarat Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si