Pentru prevenirea infectării cu virusul SARS Cov 2, OMS are un nou ghid de recomandări publicat miercuri la Geneva.

Noi recomandări de purtare a măștilor într-un nou ghid OMS

Așadar, în zonele unde numărul de infectări cu COVID-19 a crescut, masca trebuie să fie purtată permanent în magazine, şcoli şi la locul de muncă, acolo unde ventilaţia adecvată lipseşte. Dacă nu pot păstra distanţarea fizică, de cel puţin un metru, cei aflaţi în interior, inclusiv copiii de peste 12 ani, trebuie să poarte mască.

Aceasta poate fi şi non-medicală dacă ventilaţia este corespunzătoare.

Masca ar trebui purtată şi în exterior dacă distanţarea nu poate fi respectată. În spitale şi clinici masca trebuie să devină obligatorie iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomanda folosirea măştii N95 de către personalul medical.

Totodată, pacienţii ar trebui să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane

La începutul pandemiei de Coronavirus, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reintrodus, miercuri, avertismentul său conform căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

Citeste si: Care sunt măsurile anti-COVID aplicate pe pârtiile din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si