Avertisment OMS! Noi recomandări privind purtarea măștilor de protecție

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat un nou set de recomandări, printre care și purtarea măştilor de protecție acasă, în înteriorul locuinţelor, atunci când sunt primiţi vizitatori, când nu poate fi respectată distanţarea fizică sau atunci când încăperile nu sunt aerisite corepunzător.

Author: Alina Raducu miercuri 02 decembrie 2020 , 15:57

Avertisment OMS! Noi recomandări privind purtarea măștilor de protecție
Avertisment OMS! Noi recomandări privind purtarea măștilor de protecție
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru prevenirea infectării cu virusul SARS Cov 2, OMS are un nou ghid de recomandări publicat miercuri la Geneva.

Noi recomandări de purtare a măștilor într-un nou ghid OMS

Așadar, în zonele unde numărul de infectări cu COVID-19 a crescut, masca trebuie să fie purtată permanent în magazine, şcoli şi la locul de muncă, acolo unde ventilaţia adecvată lipseşte. Dacă nu pot păstra distanţarea fizică, de cel puţin un metru, cei aflaţi în interior, inclusiv copiii de peste 12 ani, trebuie să poarte mască. Aceasta poate fi şi non-medicală dacă ventilaţia este corespunzătoare.

Masca ar trebui purtată şi în exterior dacă distanţarea nu poate fi respectată. În spitale şi clinici masca trebuie să devină obligatorie iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomanda folosirea măştii N95 de către personalul medical.

Totodată, pacienţii ar trebui să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane

La începutul pandemiei de Coronavirus, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reintrodus, miercuri, avertismentul său conform căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

Citeste si: Care sunt măsurile anti-COVID aplicate pe pârtiile din România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si