Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”

Directorul OMS declară că pandemia globală de Coronavirus este departe de a se fi terminat, chiar dacă rata de vaccinate anti-COVID din unele ţări a crescut a precizat, luni, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă, potrivit CNBC.

Author: Alina Raducu marți 18 mai 2021 , 07:59

Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”
Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Există o deconectare uriaşă, în care în unele ţări, cu cele mai ridicate rate de vaccinare, pare să existe o mentalitate că pandemia s-a încheiat, în timp ce altele se confruntă cu valuri uriaşe de infecţii", a afirmat directorul general al OMS.

Șeful OMS mai spune că: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”, a declarat el.

Directorul OMS a făcut aceste declarații la patru zile după ce Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA şi-a actualizat ghidul de sănătate publică, pentru a anunța noua măsură de a se renunța la purtarea măstii de protecție sau să rămână la 6 metri distanţă

faţă de ceilalţi, în aer liber sau în interior.

Specialiștii în domeniul medical au specificat că noile măsuri presupun că ”persoanele vaccinate pot reveni la normal”.

În prezent, SUA înregistrează zilnic aproximativ 33.200 de noi cazuri de COVID-19, pe baza unui studiu de şapte zile a datelor trasnimse de Universitatea Johns Hopkins. Acestea fiind în scădere cu 19% faţă de săptămâna anterioară.

Citeste si: Cîmpeanu anunță că 3.000 de elevi din țară nu pot fi prezenți fizic la școală din cauza cazurilor comfirmate în clase

123 de milioane de americani sunt vaccinaţi anti-COVID, potrivit datelor compilate de CDC

”Planul actual de răspuns este insuficient finanţat şi marea majoritate a acestuia este rezervat de donatori pentru anumite ţări sau activităţi”, a afirmat el.

Totodată, Tedros Adhanom Ghebreyesus a solicitat companiilor care produc vaccinuri anti-Covid-19, inclusiv celor de la Pfizer şi Moderna, să livreze mai multe vaccinuri pentru programul COVAX, care distribuie vaccinuri ţărilor mai sărace.

Citeste si: Lista țărilor în care a fost descoperită tulpina indiană. Mutația COVID-19 se extinde cu rapiditate pe tot globul

”Avem nevoie de vaccinuri chiar acum şi le solicităm să facă livrări cât mai curând posibil”, a mai adăugat șeful OMS.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si