Un nou proiect de lege adoptat în Senat. Ce se v-a întâmpla cu profesorii care hărțuiesc elevii

Un proiect de lege inițiat de Alina Gorghiu a fost adoptat luni, 17 mai, îi vizează pe toți profesorii care hărțuiesc elevii în timpul orelor de la școală. Află ce se va întâmpla cu aceștia.

Author: Andreea Bolocan luni 17 mai 2021 , 20:48

Senatul României a adoptat un nou proiectg de lege profesorii de la catedra
Senatul României a adoptat un nou proiectg de lege[Sursa foto: senat.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Senatul a adoptat astfel proiectul de lege prin care să poată fi suspendate contractele de muncă ale profesorilor care sunt urmăriți penal sau trimiși în judecată pentru hărțuirea elevilor.

Cadrele didactice ar urma să stea departe de catedră până la o decizie definitivă a justiției.

Citeste si: Angela Merkel, decizia de ultimă oră

Ce profesori vor fi suspendați de la catedră

Cei care vor încheia activitatea de la catedră vor fi acele cadre didactice în cazul cărora s-a pus în mișcare acțiunea penală sau care au fost trimise în judecată pentru comportament violent sau agresiuni sexuale .

Alina Gorghiu[Sursa foto: Facebook]

În cazul în care persoana în cauză este achitată prin hotărâre definitivă, ea își poate relua activitatea și i se plătește, conform normelor și principiilor contractuale, o despăgubire egală cu salariul și celelalte drepturi de care a fost lipsită pe perioada suspendării contractului.

Alina Gorghiu a propus schimbarea legii educației naționale

Senatoarea PNL a propus o modificare în acest sens a Legii educației naționale, iar Senatul a adoptat proiectul de lege, care acum urmează să fie votat în Camera Deputaților, for decizional.

Alina Gorghiu a propus schimbarea legii educației naționale[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: De ce a fost respins bugetul Capitalei. Care este miza luptei dintre Nicușor Dan și consilierii USR PLUS

Proiectul propus de Alina Gorghiu specifică în ce fel se poate suspenda contractul de muncă în învățământ:

- la inițiativa conducătorului unității/instituției de învățământ, dacă față de o persoană angajată s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea unor fapte de violență sau de natură sexuală;

- de drept, dacă o persoană angajată într-o unitate/instituție de învățământ este trimisă în judecată pentru faptele menționate, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești;

- tot de drept, dacă față de persoana angajată s-a luat una dintre următoarele măsuri preventive: reținerea, arestul la domiciliu, arestarea preventivă, controlul judiciar sau controlul judiciar pe cauțiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligații care împiedică exercitarea raportului de serviciu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si