Avertismentul făcut de cercetătorii britanici: "Viaţa nu va reveni la normal prea curând"

Un grup de cercetătoriidin Marea Britanie a transmis un avertisment important: "Viaţa nu va reveni la normal prea curând".

Author: Andreea Stoica sâmbătă 03 octombrie 2020 , 08:20

Vaccin împotriva coronavirusului
Vaccin împotriva coronavirusului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nici măcar lansarea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului nu va readuce viaţa la normal în primăvară, a atras atenţia un grup de oameni de știință din Marea Britanie. Conform acestora, adesea, un vaccin este considerat în mod eronat ca un obiect magic care va pune capăt pandemiei.

Nu mai puţin de 200 de vaccinuri împotriva COVID-19 sunt dezvoltate de oamenii de ştiinţă din întreaga lume într-un proces care are loc cu o viteză fără precedent.

„Un vaccin oferă mari speranţe, dar ştim că istoria dezvoltării vaccinurilor are şi multe eşecuri”, a spus dr. Fiona Culley, de la Institutul Naţional de Inimă şi Plămân de la Imperial College din Londra.

Oamenii de ştiinţă sunt optimişti, inclusiv o parte din consilierii ştiinţifici ai guvernului britanic. Conform lor, unele persoane ar putea primi un vaccin anul acesta, iar vaccinarea în masă ar putea începe la începutul anului viitor.

Există provocări „enorme” cu privire la vaccinuri

Însă, un raport Royal Society avertizează că va fi un proces lung.

„Chiar şi când vaccinul va fi disponibil, nu înseamnă că într-o lună toată lumea va fi vaccinată, vorbim despre şase luni, nouă luni... un an", a spus prof.

Nilay Shah de la Imperial College Londra.

„Nu ne putem gândi că viaţa va reveni brusc la normal în martie”, a completat acesta

Vaccin COVID-19
Vaccin COVID-19

Raportul precizază că încă există provocări „enorme” cu privire la vaccinuri.

Unele dintre abordările experimentale- cum ar fi vaccinurile ARN- nu au fost niciodată produse în masă înainte. Există întrebări legate de materiile prime- atât pentru vaccin, cât şi pentru flacoanele din sticlă- şi capacitatea de răcire, unele vaccinuri necesită depozitare la minus 80 de grade C.

Prof. Shah estimează că vaccinarea oamenilor ar trebui să aibă loc într-un ritm de 10 ori mai rapid decât campania anuală împotriva gripei şi ar necesita peste 30.000 de angajaţi cu normă întreagă doar în Marea Britanie.

"Va exista o relaxare treptată chiar şi după apariţia unui vaccin"

Prof. Charles Bangham, preşedintele de imunologie al Imperial College London, a declarat: „Pur şi simplu nu ştim când va fi disponibil un vaccin eficient, cât de eficient va fi şi, bineînţeles, cât de repede poate fi distribuit.

„Chiar dacă este eficient, este puţin probabil să putem reveni complet la normal, aşa că va exista o relaxare treptată chiar şi după apariţia unui vaccin despre care ştim că este eficient.

Sursa: mediafax.ro

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al... ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"
spotmedia.ro
Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
b1.ro
Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo,... Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si