Avertismentul lui Bill Gates: "Trebuie să ne pregătim ca pentru război"

Miliardarul Bill Gates crede că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie la fel cum s-ar pregăti pentru un război mondial.

Author: Razvan Ilie joi 28 ianuarie 2021 , 10:11

Bill Gates propune înfiinţarea unui „sistem global de alertă"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru- cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni ,”

a transmis Bill Gates.

Avertismentul apare într-o scrisoare publicată pe blogul lui Bill Gates, pe care o semnează alături de Melinda, soția sa, potrivit Mediafax. 

Miliardarul scrie că sunt necesare investiţii de zeci de miliarde de dolari în fiecare an și propune crearea unui sistem global de alertă, care să avertizeze imediat despre apariția unui nou virus periculos, pentru a nu mai fi scăpat de sub control.

Citeste si: Tulpina mutant de coronavirus a făcut prima victimă în România?

Bill Gates propune înfiinţarea unui „sistem global de alertă"

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

„Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

Pe lângă investiţiile ştiinţifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei Covid-19 şi a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Bill Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Citeste si: Bill Gates, surprins de conspirațiile la adresa sa. "Este malefic"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si