Cum recunoști noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, după simptome

Medicii din Marea Britanie oferă informații importante despre cum poți să deosebești noua tulpină de coronavirus, după cele mai frecvente simptome, de formele inițiale ale virusului.

Author: Razvan Ilie joi 28 ianuarie 2021 , 09:39

Pierderea gustului și a mirosului sunt simptome mai puțin probabil să le afecteze pe cei cu noua formă a virusului, de proveniență britanică.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tusea, oboseala, durerile în gât și durerile musculare pot fi mai frecvente la persoanele care au teste pozitive pentru noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, sugerează un studiu al Office for National Statistics (ONS) din Anglia.

Constatările ONS se bazează pe analizele pozitive dintr-un eșantion aleatoriu de 6.000 de persoane din Anglia, informează BBC News.

Citeste si: Tulpina mutant de coronavirus a făcut prima victimă în România?

Diferență majoră: se pierde mai greu gustul și mirosul!

Pierderea gustului și a mirosului sunt simptome mai puțin probabil să le afecteze pe cei cu noua formă a virusului, de proveniență britanică.

Totuși, pierderea de gust și miros nu lipsește cu totul din topul celor mai frecvente trei simptome principale ale virusului. Site-ul NHS enumeră simptomele la care trebuie să fii atent: o temperatură ridicată, o tuse continuă și pierderea sau schimbarea simțului mirosului sau gustului.

Majoritatea persoanelor infectate cu noua tulpină de coronavirus dezvoltă cel puțin unul dintre aceste simptome. Noua variantă, care a fost văzută pentru prima dată în Kent în septembrie, se răspândește mai ușor decât forma anterioară a virusului și s-a răspândit acum în Marea Britanie, dar și în alte 70 de țări.

Anumite rapoarte spun că virusul mutant ar putea fi chiar mai mortal decât alte variante, deși datele nu sunt încă suficient de puternice pentru a spune asta cu certitudine. Alte două variante- una din Africa de Sud și alta din Brazilia- sunt prezente în mai multe din lume. 

Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 101 reacţii adverse, comune şi minore

Spray-ul nazal care ucide coronavirusul într-un minut

Deși profesioniștii din domeniul sănătății lucrează zi și noapte în laboratoare pentru a dezvolta teste, vaccinuri și tratamente, oamenii de știință turci ar fi descoperit un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut.

Cei care au descoperit soluția care distruge complet virusul au fost prof. dr. Șehime Gülsün Temel, dr. Ahmet Ümit Sabancı și dr. Cüneyt Özakın, de la Departamentul de microbiologie medicală al Universității Uludağ din Bursa, potrivit Daily Sabah. Este vorba de soluția Genoxyn. Astfel, cercetătorii au colaborat cu cadre universitare din centrele Uludağ și Çukurova pentru a testa efectele antimicrobiene și antivirale ale soluției dezvoltate. Studiul a constatat că soluția a împiedicat reproducerea bacteriilor și a virușilor.

Sabanci a spus că  a făcut diverse studii privind protecția împotriva bolilor înainte de începerea pandemiei de coronavirus. „Cu Cüneyt Özakın, am arătat că soluția are activitate antibacteriană și, după ce a început pandemia, ne-am gândit că am putea modifica această soluție pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19, așa că am dezvoltat acest spray și l-a trimis la teste de biocompatibilitate”, a spus el.

Citeste si:   Când începe vaccinarea cu serul Moderna în România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si