Avertismentul medicului Virgil Musta. „Nu este o relaxare pentru distracție, pentru a nu respecta regulile”

Relaxarea restricțiilor a fost făcută pentru a „da un răgaz industriei și economiei”, a declarat, marți, medicul Virgil Musta, atrăgând atenția că acestea nu au fost făcute pentru distracție.

I.C., marți 19 mai 2020 , 21:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Cred că este binevenită o atenționare, pentru că, vedeți, toate măsurile luate în ultimele două luni, chiar dacă au fost niște măsuri poate exagerate, ele au dus la un număr mic de cazuri raportat cu alte țări cu o cultură și educație asemănătoare nouă și la ținerea pandemiei sub control în țara noastră. Noi n-am avut foarte multe cazuri și nici chiar foarte multe decese, ceea ce este important. Este păcat ca acest lucru câștigat să îl pierdem dintr-o nesăbuință, dintr-o dorință de a ne relaxa poate mai mult decât este cazul. Eu am înțeles că această relaxare a fost făcută pentru a da un răgaz industriei și economiei să își revină. Pentru că, într-adevăr, omul are nevoie și de această latură foarte importantă, latura materială. Am înțeles că relaxarea este făcută și pentru ca psihicul omului să poată face față mai bine activităților curente, dar nu este o relaxare pentru distracție, pentru a nu respecta regulile”, a declarat Virgil Musta, la B1 TV.

Citeste si: Modelul suedez își arată limitele. Suedia, cel mai mare număr de decese per milion de locuitori din tot spațiul european

Medicul a explicat că „fiecare regulă își are rolul ei. Unele mai bune, altele mai puțin bune, dar eu cred că este important să le cunoaștem și să le respectăm. Dacă unele dintre reguli se vor dovedi ineficiente sau prea stricte, ele se pot schimba, se pot modifica. Suntem într-o permanentă dinamică și eu cred că este bine să învățăm ce este bine, ce este rău, să recunoaștem și să mergem mai departe”.

Citeste si: Strigătul disperat al unei mame, după ce Poliția Română i-a abuzat copilul: „A fost luat forțat de pe stradă si băgat în mașina de serviciu”

Declarația medicului Virgil Musta vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj în care a atras atenția că România se va putea confrunta cu un nou focar de infectare, dacă regulile vor fi încălcate.

Citeste si: Vela spune că există posibilitatea deschiderii altor cinci puncte de frontieră cu Ungaria: „Acum se intră pe Nădlac I, Nădlac II, Vărşand, Borş şi Petea.”

„Am reușit, până acum, să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Au fost două luni foarte grele pentru toți. Ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua încet, încet un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”, a declarat Klaus Iohannis.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si