Avertismentul unui medic: Pacienţii vindecaţi de Covid pot face din nou boala, într-o formă mai gravă

Simin Florescu, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase,, Victor Babeș'', avertizează că persoanele care au fost infectate cu Covid-19 ar putea să se reinfecteze. Mai mult de atât, pot face o formă chiar mai severă decât prima, în cazul în care nu se vaccinează.

Author: Alexandra Bercea miercuri 27 octombrie 2021 , 09:54

Persoanele care au fost infectate cu Covid-19 ar putea să se reinfecteze şi să facă o formă chiar mai severă decât prima, în cazul în care nu se vaccinează.

Persoanele care au fost infectate cu Covid-19 ar putea să se reinfecteze şi să facă o formă chiar mai severă decât prima, în cazul în care nu se vaccinează.

[Sursa foto: businessmagazin.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti a declarat că persoanele care au fost infectate cu COVID-19 se pot reinfecta şi să facă o formă mult  mai severă decât prima, dacă

nu se vaccinează.

Citeste si: Pacienții bolnavi de COVID-19 au primi plăpumi, iar cei internaţi la Terapie Intensivă se încălzesc cu pături electrice la Timișoara

Anticorpii monoclonali nu pot fi singura soluţie

Medicul Simin Florescu a declarat faptul că utilizarea anticorpilor monoclonali poate să reprezinte o soluţie pentru pandemie, dar aceasta „nu poate să fie singura soluţie” :Există o parte a pacienţilor care ori nu răspund deloc la vaccinul administrat, dar este un număr foarte mic de pacienţi ori pacienţi la care imunitatea post-vaccinală se epuizează mai rapid decât ne-am aştepta. La aceşti pacienţi într-adevăr administrarea de anticorpi poate să reprezinte o soluţie.(...) Deşi este o utilizare raţională şi eficientă dar nu poate fi extinsă pe scară largă, nu poate să înlocuiască vaccinarea”

Citeste si: Focar de COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. În total 12 persoane au fost confirmate pozitiv.

Persoanele vindecate de COVID se pot reinfecta dacă nu se vaccinează

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală recomandă vaccinul anticovid, chiar dacă pacienții au mai fost infectați cu virusul. Nevaccinarea poate duce la alte forme mult mai severe.

„Simpla trecere prin boală fără dublarea de vaccin nu oferă o garanţie în acest sens. Pacienţi care au trecut prin boală pot face un al doilea episod în lipsa unui vaccin poate chiar mai sever./  Aşa că totdeauna trebuie dublat de vaccin. Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor. De aceea se şi recomandă vaccinarea în mod general al tuturor pacienţilor, indiferent de trecerea prin boală”


Citeste si: Valeriu Gheorghiță anunță că vor fi organizate maratoane de vaccinare în fiecare weekend în Capitală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si