BAC 2021. Cum se calculează media finală la examenul de Bacalaureat și care este nota minimă pentru promovare

BAC 2021. Examenul de Bacalaureat se organizează anul acesta în condiții excepționale, conforme cu normele de protecție sanitară aplicabile în perioada de alertă, pentru anul şcolar 2020-2021.

vineri 21 mai 2021 , 12:30

BAC 2021. Cum se calculează media finală la examenul de Bacalaureat[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

BAC

2021. S-a intrat pe linie dreaptă în privința examenului de bacalaureat din acest an. Calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2021 a fost publicat de Ministerul Educaţiei şi prevede că prima sesiune, respectiv cea din iunie-iulie, începe cu înscrierea candidaţilor în perioada 31 mai- 4 iunie.

BAC 2021. Cum se calculează media finală la examenul de Bacalaureat anul acesta

Bacalaureat 2021. Examenul de bacalaureat va începe la data de 28 iunie, atunci când va fi proba la Limba și literatura română. Afișarea rezultatelor la probele scrise va avea loc pe 5 iulie, moment din care se pot depune și eventualele contestații.

Citeste si: Calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2021. Când încep înscrierile pentru BAC și când au loc probele scrise

Conform art.70

din Metodologia națională privind examenul de Bacalaureat (vezi documentul aici), după încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

Care este nota minimă pe care trebuie să o iei pentru a promova examenul de Bacalaureat

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu

se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă 

Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor prevăzute în prezenta metodologie la art.

41, alin. (1), lit. A., B.,C., D.
b) au susţinut toate probele scrise prevăzute în prezenta metodologie la Art.41, alin. (1) lit. E. şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise precizate la alin. Art. 41, alin. (1) lit. E.

Decizie de ultimă oră a Guvernului cu privire la examenul de BAC 2021

Guvernul a adoptat miercuri, 19 mai, o ordonanță de urgență potrivit căreia, la examenul național de bacalaureat 2021, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, având în vedere „organizarea examenului de bacalaureat în condiții excepționale”.  

Astfel, la examenul național de bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competențelor, respectiv:
- proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
- proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
- proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
- proba de evaluare a competenţelor digitale.

Citeste si: Cum se va desfășura examenul de Bacalaureat 2021 pentru elevii carantinați sau testați pozitiv cu COVID-19

Ministerul Educației va emite ordinul de aprobare a metodologiei de punere în aplicare a acestei măsuri în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgenţă, se precizează în comunicatul de presă al Executivului.

Cum se va desfășura examenul de Bacalaureat 2021 pentru elevii carantinați 

Vești triste pentru elevii care nu pot susține examenul de Bacalaureat 2021 din cauza faptului că sunt carantinați sau testați pozitiv cu COVID-19. Oficialii au anunțat că nu se va organiza o sesiune specială pentru elevii care lipsesc.

În acest an nu există sesiune specială de susținere a examenului de Bacalaureat. Sorin Cîmpeanu a declarat, la Guvern, că va exista o etapă specială doar pentru elevii care susțin Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a.  „Elevii care susțin examenul de Bacalaureat au o a doua șansă în sesiunea din toamnă”,  a declarat Cîmpeanu.

Consiliul Național al Elevilor din România a solicitat organizarea unei sesiuni speciale de bacalaureat în luna iulie, date fiind efectele cauzate de valul trei al pandemiei de coronavirus asupra sistemului de învățământ.

Citeste si: Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate

Calendarul examenului de  BAC 2021

Sesiunea iunie- iulie 2021
31 mai- 4 iunie 2021- Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14-16 iunie 2021- Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română -proba A
16-17 iunie 2021- Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă- proba B
18-23 iunie 2021- Evaluarea competențelor digitale- proba D
23-25 iunie 2021- Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
28 iunie 2021- Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă
29 iunie 2021- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă
30 iunie 2021- Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă
1 iulie 2021- Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă
5 iulie 2021- Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00- 18,00
6- 9 iulie 2021- Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021- Afișarea rezultatelor finale


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cosmin Stanciu si Ana Porgras s-au intalnit pentru prima data dupa Survivor Romania! Ce... Cosmin Stanciu si Ana Porgras s-au intalnit pentru prima data dupa Survivor Romania! Ce pun la cale cei doi fosti Faimosi. Totul are legatura cu Survivor Romania 2021
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si