Bacalaureat 2021. Consiliul Elevilor cere o sesiune specială de BAC în luna iulie

Consiliul Național al Elevilor din România solicită organizarea unei sesiuni speciale de bacalaureat în luna iulie, date fiind efectele cauzate de valul trei al pandemiei de coronavirus asupra sistemului de învățământ.

Author: Razvan Ilie vineri 14 mai 2021 , 13:03

Consiliul Elevilor: "Solicităm ferm Ministerului Educației revenirea asupra acestei decizii și organizarea, la două săptămâni după organizarea probelor de Bacalaureat, a unei sesiuni speciale"[Sursa foto: Facebook / Consiliul Elevilor]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bacalaureat 2021. Consiliul Național al Elevilor a reacționat la o declarație de joi a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a spus că nu va exista o sesiune specială de bacalaureat în acest an, întrucât există o a doua șansă în sesiunea oficială din toamnă, iar sesiune specială va exista doar

la evaluarea națională, pentru elevii de clasa a opta.

Citeste si: Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate

Bacalaureat 2021. De ce este necesară o sesiune specială de BAC

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția asupra faptului că, în cazul în care se va proceda la anularea sesiunii speciale, din luna iulie, a examenului de Bacalaureat, un număr considerabil de absolvenți de liceu ar pierde șansa ocupării unui loc în cadrul facultăților din întreaga țară, ținând cont de faptul că majoritatea acestor locuri se ocupă înainte de sesiunea de admitere din luna septembrie.

Bacalaureat 2021. "Din aceste motive, solicităm ferm Ministerului Educației revenirea asupra acestei decizii și organizarea, la două săptămâni după organizarea probelor de Bacalaureat, a unei sesiuni speciale, destinate exclusiv celor care, din cauza îmbolnăvirii cu virusul COVID-19/carantinării, nu au putut participa la data stabilită inițial,” spun reprezentanții elevilor într-un comunicat de presă.

Citeste si: Ministerul Educației, impresionat de numărul de elevi prezenți la simulările examenului de BAC

„Decizia Ministerului Educației de a anula sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, destinată elevilor infectați cu COVID-19/aflați în carantină este surprinzătoare și nejustificată, în contextul în care aproape 5% dintre noile cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2 sunt identificate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, conform datelor CNSCBT.

Din acest motiv, considerăm că este imperios ca Ministerul Educației să organizeze o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în vară, dedicată elevilor care nu au putut participa la prima, din motive medicale (COVID-19)”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, peste 100 de mii de elevi care susțin examenul de Bacalaureat în vară vor fi puși altfel în situația de a-și amâna studiile din cauza unor situații independente de voința lor.

Sorin Cîmpeanu: Elevii au o a doua șansă în toamnă

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă vor exista sesiuni speciale pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pentru elevii au fost in izolare s-au erau infectați cu virusul SARS Cov-2, ministrul a răspuns:  "Elevii care susţin examenul de Bacalaureat au o doua şansă în sesiunea din toamnă.  Am considerat că este echitabil să aibă şi elevii care susţin Evaluarea Naţională aceeaşi şansă.

Drept pentru care va fi organizată o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională la două săptămâni după prima sesiune. În această sesiune se vor putea prezenta elevii care au fost împiedicaţi fără voia lor să se prezinte în prima etapă de Evaluare Naţională”, a declarat Cîmpeanu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si