UPDATE: A fost publicat baremul de corectare și notare la Limba și Literatura Română. Vezi cum trebuiau rezolvate corect subiectele pentru candidații de la profilul real și uman pentru proba scrisă la simularea de la Bacalaureat 2023!

Sursa: subiecte.edu.ro.

Barem simulare Română BAC 2023. Elevii claselor a XII-a au avut astăzi proba scrisă din cadrul simulării pentru Bacalaureat 2023. 

În perioada 27-30 martie 2023, elevii claselor a XII-a susțin probele scrise pentru simularea de la Bacalaureat,  examen ce va avea loc oficial în vară.

În cadrul probelor scrise, elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Barem simulare Română BAC 2023. Când va fi disponibil baremul de corectare și notare?

Subiectele sunt elaborate în baza conținuturilor şi competenţelor asociate acestora, potrivit programelor școlare parcurse. 

Simularea probelor scrise de la bacalaureat, în anul școlar 2022-2023, rămâne aceeași programă aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.923/2013.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Subiectele și baremul de corectare și notare vor fi afișate pe  subiecte.edu.ro. la ora 15:00.

Citește și: Simulare BAC 2023 subiecte Română. Vezi ce subiecte s-au dat în acest an!

Elevii de la uman au avut la Subiectul I un text la prima vedere Vasile Tițescu –    L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Au avut de rezolvat 6 cerințe cu 6 puncte, iar ultima dintre ele avea 20 de puncte.

Primul subiect valora 50 de puncte.

La subiectul al II-lea au primit poezia Versuri a lui Tudor Arghezi în care trebuiau să comenteze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Acest subiect are 10 puncte.

Citește și: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru candidați!

Subiectul al III-lea le-a adus candidaților basmul cult. Aici, ei au trebuit să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte unde să prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Elevii de la profilul real au avut de rezolvat la subiectul al III-lea un eseu în care să prezinte caracterizarea unui  personaj dintr-un basm cult studiat. 

Barem simulare Română BAC 2023.

Barem simulare Română BAC 2023. La ce oră va fi pubicat baremul?

Barem simulare Română BAC 2023.

Barem simulare Română BAC 2023. La ce oră va fi pubicat baremul?

Barem simulare Română BAC 2023.

Barem simulare Română BAC 2023. La ce oră va fi pubicat baremul?

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Barem simulare Română BAC 2023.

Barem simulare Română BAC 2023. La ce oră va fi pubicat baremul?

Calendarul probelor la simularea de la Bacalaureat 2023

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, decât dacă candidatul solicită acest lucru prin intermediul unei cereri scrise după afișarea rezultatelor.

Lucrările candidaților sunt analizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ unde se desfășoară simulările. Vor avea loc apoi discuții cu elevii, părinții, cadrele didactice de la nivelul instituției în vederea luării unor măsuri pentru a îmbunătăți performanța elevilor și obținerea unei note cât mai mari la examenul din vară.

Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații despre simulările examenelor naționale.

Citește și: Subiecte Română simulare BAC 2023. Ce subiecte au picat la real și uman?

Barem simulare Română BAC 2023.

Barem simulare Română BAC 2023. La ce oră va fi pubicat baremul?

[Sursa foto: Pexels.com]

Elevii clasei a XII-a vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat 2023 în perioada 27- 30 martie. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 2 iunie 2023.

 

  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Citește și: Simulare bacalaureat, proba la română

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si