Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Nicușor Dan: „Sper ca PMP să nu aibă candidat”

Fostul președinte Traian Băsescu va candida pentru Primăria Capitalei la alegerile locale, a anunțat, marți, liderul PMP, Eugen Tomac, după ce „alianța de dreapta” formată din PNL și USR-PLUS a refuzat cooptarea partidului.

Author: Alex Dumitrescu marți 04 august 2020 , 20:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu pentru că vrem să obţinem un capital politic care să ne permită, aşa cum se întâmplă în democraţie, să avem vocea noastră politică.

Şi vom face acest lucru”, a declarat Eugen Tomac marţi la Digi 24.

Întrebat dacă nu există dubii şi Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei, Eugen Tomac a răspuns: „Este opţiunea noastră şi pe candidatura domnului preşedinte mizăm la alegerile locale. Atâta timp cât aroganţa celorlalţi ne-a împins în această situaţie, pe care noi am spus-o înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetăţeni şi le vom cere votul. Că va pierde Nicuşor este meritul USR, nu al PMP”. 

Candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a spus marţi că speră ca PMP să nu aibă candidat propriu pentru fotoliul de primar general care să rupă din voturile dreptei.

El a menţionat că este important ca municipiul să scape de primarul Gabriela Firea şi de PSD.

„Am un mare respect pentru oamenii care votează Partidul Mișcarea Populară în Bucureşti şi sper ca ei să înţeleagă- şi sondajele spun că ei înţeleg- că imperativul acestor zile este să scăpăm Bucureştiul de administraţia PSD şi Firea. Sper ca PMP să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei”, a declarat Nicuşor Dan.

O candidatură anunțată

Traian Băsescu a anunţat că este dispus să candideze la Primăria Capitalei din partea PMP, după ce negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi PMP privind candidaţi comuni la primăriile de sector au eşuat.

„Dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL şi USR, categoric  nu voi lăsa partidul să rămână în derivă  pentru că noi am fost cei care au iniţiat ideea ca Nicuşor Dan să fie candidatul unic. Acum aflăm că PMP nu e bine venit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”, declara la Digi 24, Traian Băsescu.

Acesta a povestit că Eugen Tomac a avut o discuţie cu Ludovic Orban.

„I-a spus că vor face alianţă numai cu USR, pentru că USR nu acceptă şi PMP. Asta este decizia, ne vom juca şansa. Numai că ei trebuie să ia notă de faptul că PMP fără mine este 10% în Bucureşti”, a mai declarat Băsescu, vorbind despre ”riscul disipării voturilor”.

Băsescu a precizat că PMP va avea liste la complete la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si