Un bebeluș a fost omorât la o oră după ce s-a născut. Medicii i-au dat protoxid de azot în loc de oxigen

Un bebeluș a murit la o oră după naștere. Tragedia a avut loc în Australia, unde cadrele medicale i-au dat protoxid de azot în loc de oxigen.

Author: Georgiana Balaban marți 13 iulie 2021 , 20:50

bebelus-mort-la-o-ora-dupa-nastere
Caz șocant - un bebeluș a murit.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un nou-născut a decedat la scurt timp după naştere după ce cadrele medicale i-au administrat protoxid de azot, în loc de oxigen. Substanța este cunoscută „gazul râsului”. Părinții sunt devastați de durere și nu le vine să creadă că au ieșit fără copil pe poarta spitalului.

John Ghanem a murit la mai puţin de o oră de la naştere. Medicii l-au cuplat la un ventilator cu protoxid de azot, din greşeală, confundându-l cu ventilatorul de oxigen. Sonya, mama copilaşului, a ajuns la spitalul din Sydney Bankstown-Lidcombe în dimineața zilei de 13 iulie 2016. Atunci a avut contracții puternice.

Citeste si: Caz șocant în Vâlcea. O femeie a găsit un bebeluș nou-născut, chiar pe scara blocului

bebelus-mort-la-o-ora-dupa-nastere
Părinții micuțului.[Sursa foto: Facebook]

Medicul legist a transmis că medicul obstretician al femeii a decis ca aceasta să intre în operaţie pentru o cezariană de urgenţă.

Bătăile inimii micuțului au încetinit până la un nivel periculos. La ora 11:45 John a ajuns pe lume. Tot atunci medicii au aflat că se va sufoca din cauza cordonului ombilical care i se înfăşurase în jurul gâtului. L-au resuscitat pe micuț, dar pentru că nu era suficient au decis să îi administreze ceea ce credeau că este 100% oxigen. Însă, bebelușul a fost cuplat la un ventilator cu protoxid de azot. Până la ora 12:50, nou-născutul a fost declarat mort.

Citeste si: Informații șocante: bebeluș mușcat și desfigurat de tatăl său

După cinci ani de la moartea băiatului, Sonya și soțul său, Youssef privesc în camera fiului lor în care urma să trăiască. Ei speră că-l vor vede dormind în pătuț.

„Vin acasă şi mă uit la o cameră goală, fără copil” a mărturisit mama, îngenunchiată de durere. „Am intrat în spital cu mâinile goale gândindu-mă că-mi voi ţine nou-născutul în braţe, dar nu a fost aşa”.

Medicii i-au administrat greșit oxigenul copilului

Conform anchetatorilor, medicul Phillip Emder, care activează în spitalul în care a avut loc incidentul teribil, a cerut o verificare amănunţită a supapelor de oxigen din sălile de operaţii. O copilă care a fost născută în acelaşi loc, în urmă cu câteva săptămâni, a suferit leziuni cerebrale severe după ce a fost conectată la un ventilator pentru a primi oxigen. Mai târziu au descoperit că din tuburi nu iese oxigen 100% pur, ci protoxid de azot.

Citeste si: Bagajul pentru maternitate: lista lucrurilor esențiale

În acest caz s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care au fost circumstanţele care au dus la producerea tragediei, de ce tuburile de oxigen nu au fost verificate şi testate în prealabil şi cine le-a instalat.

„Nimeni nu poate înţelege ce a simţit familia Ghanem, întrucât amândoi au fost grava fectaţi de pierderea bebeluşului lor. Au venit să afle şi de alte evenimente şocante care au avut loc la spitalul Bankstown-Lidcombe care s-au soldat cu tragedii” a declarat avocatul familiei, Donna Wars.

bebelus-mort-la-o-ora-dupa-nastere
Bebeluș mort la o oră după naștere.[Sursa foto: PixaBay]

Urmează audieri după ce un angajat al BOC- o companie care furnizează gaze industriale- a fost găsit vinovat de încălcarea normelor NSW privind sănătatea și securitatea muncii. Christopher Turner a fost amendat cu suma de 100.000 de dolari (54.000 de lire sterline) și a fost găsit vinovat pentru înşelăciune. Potrivit The Sun, spitalul Bankstown-Lidcombe este singurul din statul australian în care tuburile de gaze au fost etichetate incorect.

Avocatul Donna Wars speră că ancheta „va reduce la minimum şansa ca o astfel de tragedie să se mai repete”. Cu doar câteva săptămâni înainte de moartea lui John, un alt bebeluş a suferit leziuni permanente ale creierului la scurt timp după naştere, din cauza faptului că i s-a administrat protoxid de azot în loc de oxigen, în acelaşi bloc operator.

Citeste si: Pana la ce varsta este indicat sa folosim cosulete pentru bebe?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si