Unul dintre cei mai importanți cardinali de la Vaticat și-a dat demisia! Motivul este uluitor

Italianul Angelo Becciu, a demisionat din funcţia sa în guvernul Sfântului Scaun, fără a oferi vreo explicaţie.

Catalina Popa, vineri 25 septembrie 2020 , 08:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cardinalul a acceptat renunţarea la funcţia de prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor şi la drepturile legate de poziţia de cardinal prezentată de Eminenţa Sa cardinalul Giovanni Angelo Becciu',potrivit unui comunicat laconic.

Giovanni Angelo Becciu a ocupat timp de şapte ani funcţia de substitut la secţia Afacerilor Generale din cadrul Secretariatului de Stat, echivalentul unui ministru de interne, în contact permanent cu papa Benedict, iar apoi cu papa Francisc.

Citeste si: Medicul Radu Zamfir are câștiguri uriașe! Supraviețuitorul accidentului aviatic din Apuseni încasează venituri de 9.000 euro pe lună! EXCLUSIV

Demisia sa la vârsta de 72 de ani a surprins pe toată lumea și va suporta sancțiuni. Într-un comunicat de presă al Vaticanului se precizează că el rămâne cardinal, dar îşi pierde toate drepturile legate de această funcţie, în special posibilitatea de a alege un nou papă în timpul unui conclav sau de a fi consilier al actualului suveran pontif.

Cardinalul Giovanni Angelo Becciu, în mijlocul unui scandal

La începutul anului 2014, el a apărat într-o serie de interviuri meritele unei achiziţii imobiliare. În cadrul acestei anchete, cinci angajaţi ai Secretariatului de Stat se află în special în vizorul justiţiei Vaticanului. Un om de afaceri italian a fost arestat în iunie anul trecut sub suspiciunea de extorcare împotriva Sfântului Scaun în cadrul achiziţiei clădirii londoneze, înainte de a fi pus în libertate provizorie.

Potrivit dezvăluirilor din numărul care va apărea duminică al revistei italiene L'Espresso, cardinalul ar fi dirijat în repetate rânduri sute de mii de euro ai episcopatului italian şi Sfântului Scaun către o cooperativă din Sardinia administrată de fratele său, ocupându-se de inserţia socială sub egida unei dioceze.

Citeste si: Avion prăbușit după o aventură ca în filme. Morți, arme și droguri descoperite la locul prăbușirii

Ancheta, dezvăluită parţial vineri în cotidianul italian La Repubblica şi care ar fi putut precipita decizia bruscă de joi seară a cardinalului, afirmă că prelatul a mai favorizat în timpul carierei sale activităţile altor doi fraţi. Fonduri au fost reinvestite de familia sa în activităţi financiare, printre care fonduri offshore, potrivit sursei, potrivit DeCeNews.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si