Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească" atunci când îl scoți din cuptor

Blat de tort. Fiecare gospodină are o rețetă preferată pentru blatul de tort, ba chiar multe dintre ele aleg să cumpere blatul. Ei bine, astăzi vorbim de rețeta ideală pentru blatul de tort.

Author: Raluca Ionita joi 27 februarie 2020 , 12:15

Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"
Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Blat de tort. Acesta iese pufos, aveți nevoie de doar câteva ingrediente, iar atunci când este scos din cuptor nu se lasă.

Ingrediente pentru blat de tort:

- 6 ouă mari
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 100 ml apă caldă
- 100 ml ulei
- 12 g praf de copt.

Mod de preparare blat de tort:

Blat de tort stă la baza unui tort bun. Atunci când blatul este de calitate, nu ai cum să dai greș.

Rețeta clasică de blat de tort este simplă și accesibilă chiar și bucătarilor începători. În cazul în care-ți dorești să adaugi o notă personală, poți pune în blat pudră de cacao, fructe uscate sau nuci, pentru a oferi o notă personală.

Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"
Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"

Rețeta de bază de blat de tort nu necesită multe ingrediente și efort. O găsești mai jos:

Se încălzește cuptorul la o temperatură de 185⁰C. În acest timp, se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri separate. Aveți grijă să folosiți un bol mai mare pentru albușuri.

Albușurile se bat bine cu un tel sau un mixer, până când acestea se întăresc.
Zahărul și gălbenușurile se amestecă bine.

Citeste si: Cea mai mare temere a lui Theo Rose de când a rămas însărcinată: „E greu de trăit, nu e ușor să fii femeie gravidă”. Artista a dezvăluit totul- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Mucenici moldovenești. S-a aflat secretul gospodinelor

Citeste si: Kefir de casă. De ce este bine să consumi kefir. Îl poți prepara chiar la tine în bucătărie

Citeste si: Varză murată călită. Cea mai gustoasă rețetă. Ingredientul secret care îi dă toată savoarea

În gălbenușuri se adaugă făina, praful de opt, uleiul și apa. Toate ingredientele se amestecă bine, până când compoziția are un aspect catifelat.

Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"
Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"

Albușurile se încorporează și ele treptat și continuă să amesteci. Se toarnă alauatul într-o formă de tort sau un vas tapetat cu hârtie de copt.

Blatul de tort se pune în cuptor și se lasă să se coacă timp de aproximativ 30 de minute.
Blatul este gata în momentul în care, dacă introduci o scobitoare în aluat, aceasta iese curată și nu se prinde aluat de ea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si