Varză murată călită. Cea mai gustoasă rețetă. Ingredientul secret care îi dă toată savoarea

Varză murată călită. Este o rețetă simplă, tradițională, foarte gustoasă și nutritivă. Varza acră călită poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Iată secretele!

R.B., sâmbătă 22 februarie 2020 , 09:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

    Varză murată călită. De ce ai nevoie:

    1 varză murată mare
    100 ml ulei
    10 boabe de piper
    1 crenguță de cimbru
    boia de ardei dulce
    20 gr pastă de tomate
    200 ml apă

    Citeste si: Varză călită. Așa se prepară corect! Ingredientul care îi dă tot gustul

    Varză murată călită

    Varză murată călită. Cum se prepară:

    Varza murată se toacă mărunt. Se bagă în apă rece cam 30 minute pentru a se desăra puțin. Se stoarce bine de apă și se călește în puțin ulei.

    Citeste si: Fasole cu ciolan afumat. Rețeta ardelenească la ceaun

    După 10 minute, se adaugă apa fierbinte, se acoperă cratița cu un capac și se lasă la foc mic. 

    Varză murată călită. După câteva minute, se adaugă și pasta de tomate, boia, piperul boabe și se lasă la foc mic acoperită. Dați cu lingura de lemn prin ea din când în când.

    Varză murată călită

    Citeste si: Roşiile cherry. Ce sunt, de fapt, micuțele tomate care se găsesc în perioada aceasta a anului în supermarketuri

    Varză murată călită. Se adaugă cimbrul și se bagă la cuptor până se rumenește. Se servește cu mămăliguță.

    Citeste si: Slănină. Adevărul despre preparat și efecte asupra sănătății

    Clipul zilei pe KANALD.RO:
    Te-ar putea interesa si