
1 din 3 | Varză murată călită. Cea mai gustoasă rețetă. Ingredientul secret care îi dă toată savoarea

2 din 3 | Varză murată călită. Cea mai gustoasă rețetă. Ingredientul secret care îi dă toată savoarea

3 din 3 | Varză murată călită. Cea mai gustoasă rețetă. Ingredientul secret care îi dă toată savoarea
Varză murată călită. Este o rețetă simplă, tradițională, foarte gustoasă și nutritivă. Varza acră călită poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Iată secretele!
Varză murată călită. De ce ai nevoie:
1 varză murată mare
100 ml ulei
10 boabe de piper
1 crenguță de cimbru
boia de ardei dulce
20 gr pastă de tomate
200 ml apă
Citeste si: Varză călită. Așa se prepară corect! Ingredientul care îi dă tot gustul
Varză murată călită. Cum se prepară:
Varza murată se toacă mărunt. Se bagă în apă rece cam 30 minute pentru a se desăra puțin. Se stoarce bine de apă și se călește în puțin ulei.
Citeste si: Fasole cu ciolan afumat. Rețeta ardelenească la ceaun
După 10 minute, se adaugă apa fierbinte, se acoperă cratița cu un capac și se lasă la foc mic.
Varză murată călită. După câteva minute, se adaugă și pasta de tomate, boia, piperul boabe și se lasă la foc mic acoperită.
Citeste si: Roşiile cherry. Ce sunt, de fapt, micuțele tomate care se găsesc în perioada aceasta a anului în supermarketuri
Varză murată călită. Se adaugă cimbrul și se bagă la cuptor până se rumenește. Se servește cu mămăliguță.