Bobby Păunescu, premiul pentru regie la Festivalul Mondial ”Mihai Eminescu”

Regizorul Bobby Păunescu a fost premiat la Festivalul Mondial de Poezie ”Mihai Eminescu”, eveniment care a avut loc la Craiova.

Author: Radu Constantin miercuri 19 iunie 2019 , 18:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bobby Păunescu a primit premiul pentru regie de film la Festivalul Mondial de poezie ”Mihai Eminescu”, pentru aportul său în cinematografia românească în ultimele două decenii.

„În primul rând, tatăl meu este din zonă. În al doilea rând, Mihai Eminescu, pe lângă faptul că este un mare poet, este un exemplu pentru toţi cetăţenii acestei ţări.

El nu este doar un poet, cum îl ştim cu toţii, el este acel mare luptător care a încercat, prin tot ceea ce a putut, atât prin poezie, cât şi prin literatură, prin jurnalism şi prin economie, să ridice ţara“, a declarat Bobby Păunescu. 

Bobby Păunescu: Eminescu, inspirație pentru brazilieni

Regizorul a pus în oglindă viaţa trăită de marele poet şi viaţa trăită de noi, în prezent, găsindu-i un numitor comun. „Sigur că avem foarte mulţi oameni de cultură, care de-a lungul istoriei au arătat foarte mult pe plan naţional şi internaţional. Însă Eminescu, tocmai prin caracterul lui naţional de patriot, a ţinut acest spirit nou. Ceea ce el trăia la momentul respectiv, ceea ce el numea la vremea aceea cosmopoliţi, astăzi sunt globalişti. Trăim, practic, aceleaşi momente. Globalismul pierde din ce în ce mai mult în favoarea unei economii şi a unei vieţi îndreptate spre identitatea naţională a fiecărui stat“, a precizat regizorul.

Citeste si: Bobby Păunescu: “Românii și-au afirmat demnitatea! Românii merită respect!” Președintele ARMIS a vorbit despre votul din Diaspora

Bobby Păunescu a pus accent pe latura economică a complexităţii creaţiei eminesciene. „Economia modernă a Braziliei are la bază definiţiile unei descoperiri economice făcute de Mihai Eminescu. Lucru pe care, de fiecare dată, la Zilele Naţionale ale Braziliei, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti îl aminteşte.

Poetul este un personaj extraordinar de complex. Una dintre asociaţiile principale pe care o conduc se numeşte Asociaţia Română Mândră Între Stele (ARMIS). Denumire care vine sigur din „Luceafărul“ şi face referire directă la Mihai Eminescu“, a declarat Bobby Păunescu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
spotmedia.ro
Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență mult mai mică... Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență mult mai mică în fața COVID Delta. Ar putea fi nevoie de încă o doză Pfizer sau Moderna
b1.ro
O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au... O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si