Boboteaza 2021, cu restricții de pandemie. Cum se împarte apa sfinţită pe Dealul Mitropoliei din Capitală

Boboteaza 2021. Biserica Ortodoxă a anunțat programul evenimente religioase care vor avea loc la Catedrala Patriarhală din București de sărbătoarea Botezului Domnului. În acest an, evenimentele de la Catedrala Patriarhală vor ține cont de restricțiile impuse de pandemie, credincioșii vor avea căi speciale de acces la slujbă, iar apa sfințită va fi distribuită în sticle gata îmbuteliate, a transmis Patriarhia.

Author: Razvan Ilie miercuri 06 ianuarie 2021 , 07:30

Boboteaza 2021. Miercuri, între orele 9,30 - 12,00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Boboteaza 2021. Credincioşii prezenţi pe Dealul Mitropoliei de Bobotează vor fi doar binecuvântaţi prin stropire cu Aghiasma Mare de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, iar apa sfinţită o vor primi îmbuteliată.

Bucureștenii vor avea acces de Boboteaza spre Catedrala Patriarhală între orele 7,00- 14,00, doar dinspre Piaţa Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricţionat (pe acest traseu urmând a fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală). Credincioşii vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanţa de 1,5 m şi purtând mască de protecţie.

Citeste si: Calendar ortodox 6 ianuarie 2021: Boboteaza. Ce trebuie să faci în această zi de mare sărbătoare

Boboteaza 2021. Nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenţi

Boboteaza 2021. Patriarhia Română subliniază că nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenţi, ci credincioşii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată la Catedrala Patriarhală, începând

cu ora 7,00, lângă Altarul de vară, pentru a se evita aglomerarea la distribuirea acesteia.

Boboteaza 2021. Miercuri, între orele 9,30- 12,00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare.

Boboteaza 2021. Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) va fi săvârşită din nou, între orele 12,00- 13,00, de Patriarhul Daniel, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reşedinţei Patriarhale, după care credincioşii prezenţi la slujbă vor fi binecuvântaţi prin stropire cu această Aghiasmă Mare din ziua de miercuri.

Citeste si: Boboteaza tradiții. Ce puteri deosebite are apa sfințită. Știința a explicat de ce nu se strică agheasma

Citeste si: Cum va decurge slujba de Bobotează și cum se va lua apă sfințită de la biserică

Cum a decurs slujba din Ajunul Bobotezei

În Ajunul Bobotezei, marţi, între orele 12,00- 13,00, în Catedrala Patriarhală a fost săvârşită Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) pentru nevoile Catedralei. În acelaşi timp, în Altarul de vară a fost sfinţită şi o mare cantitate de apă (10.000 de sticle de un litru), îmbuteliată până seara. Apa, ca în fiecare an, provine din izvorul "Grădina Maicii Domnului" din curtea interioară a Reşedinţei Patriarhale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si