Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, va fi eliberat din închisoare, după ce Curtea de Apel București a confirmat, joi, decizia Tribunalului București privind suspendarea executării condamnării.

Decizia este definitivă, transmite News.ro. Bogdan Olteanu a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul de un milion de euro șpagă de la Sorin Ovidiu Vântu.

În primă instanță, Bogdan Olteanu primise chiar 7 ani de închisoare cu executare pentru fapta comisă în urmă cu 14 ani.

Citeste si: Elena Udrea, mesaj din închisoare: "Vreau să cer și eu să fiu considerată nebună"

El a fost condamnat în octombrie 2020 pentru trafic de influență, după ce procurorii l-au acuzat încă din 2008 că a primit mită un milion de euro pentru a-i convinge pe membrii Guvernului să-l numească pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Care sunt acuzațiile DNA împotriva lui Bogdan Olteanu

Fostul lider liberal Bogdan Olteanu și fost preşedinte al Camerei Deputaţilor a efectuat doar un an și zece luni din pedeapsa de cinci ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cine este și ce avere are Bogdan Olteanu, fostul deputat care a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Instanţa a respins contestaţia DNA la decizia de fond pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

În aprilie 2021, Tribunalul Bucureşti a decis încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul lui Bogdan Olteanu, motivul invocat de instanţă fiind că faptele s-au prescris.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada iulie- noiembrie 2008, Sorin Ovidiu Vîntu i-a promis şi remis lui Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât Liviu Mihaiu să fie numit pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Potrivit DNA, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si