VIDEO | La fiecare 3 minute și 15 secunde, un părinte, un bunic sau un partener de viață moare lângă alți bolnavi care cer cu disperare aer

Prea mici să facă imposibilul, salvatorii care au prins Revoluția de la 89 spun că doar atunci au mai văzut așa dezastru.

Author: M.A. marți 12 octombrie 2021 , 16:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

România, pe locul 3 pe glob la decesele zilnice din cauza Covid-19

Străinii se uită la noi ca la o cauză pierdută și nu e de mirare, dintre toate stalele lumii, noi ne împuținăm cu sutele, la fiecare 24 de ore. România se află pe locul trei pe glob la decesele zilnice pricinuite de COVID raportate la populație.

În vreme ce Europa se face bine, noi murim pe capete, răpuși de-o boală ușor de împiedicat. Paradoxul a făcut ca cele mai mari spitale să nu ne mai încapă, iar bolnavii, aduși de ambulanțe în stare gravă, s-aștepte gura de aer salvatoare, în frig.

Citeste si: Cea mai neagră zi din pandemie. Record absolut de morți și noi îmbolnăviri în România

Soluții de urgență adoptate de medici

Pentru că îmbolnăvirile nu scad, ba chiar depășesc orice estimare sumbră, salvatorii din țară s-au mutat în containere, ca unică salvare a pacienților:

„33 de pacienți au necesar mare de oxigen și doar 17 sunt fără necesar de oxigen. Au fost intubați în zona de containere? da, au fost intubați în zona de container. ”, a declarat Violeta Șapira, medic Spitalul Județean Galați, pentru Știrile Kanal D.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță a transmis în ce condiții vom petrece sărbătorile de iarnă: „Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, un platou la peste 15.000 de cazuri...”

Șansa unui român sufocat de Covid înseamnă sfârșitul altuia pentru că un pat disponibil, și acela pe holuri, se eliberează doar când moare cineva.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 12 octombrie 2021. Încă un record negativ: aproape 17000 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Jurnaliștii de la Recorder au filmat în camera de gardă a Spitalului Universitar din București, unde suferința taie mai adânc ca orice bisturiu, iar regretele sunt mai mereu târzii:

„Am făcut cea mai mare greșeală a vieții mele. Care? Că nu m-am vaccinat... Și acum trag ponoasele. De ce nu v-ați vaccinat, v-a fost... De ce? De ce? aia e întrebarea. Influență. Ce ne vaccinăm? Noi, bătrânii. Suntem imuni. ”

VIDEO- Europa ne plânge de milă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si