Bombardierele americane au survolat țări din Europa de Est, inclusiv România, pe data de 29 martie. Alte misiuni similare au avut loc pe data 4 și 7 martie.

Citeste si: Negociatorul-șef al Rusiei spune că Ucraina este dispusă să accepte „cerințele fundamentale” ale Kremlinului

Aeronavele care fac parte din 5th Bomb Wing au decolat de la baza Royal Air Force Fairford şi au survolat Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România.

Ca şi în misiunea din 4 martie, aeronavele au executat câteva manevre într-un spaţiu în zona estică a Buzăului. Cel mai probabil a fost executată din nou o simulare de sprijin aerian apropiat cu operatorii JTAC (Joint Terminal Attack Controllers) din România care au furnizat coordonatele necesare pentru „distrugerea” unui „inamic”.

Citeste si: Joe Biden, ședință de urgență cu liderii marilor puteri europene. "Putin învârte cuţitul în rana deschisă a Ucrainei"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Acest tip de misiune este considerat crucial pentru pregătirea piloților americani, mai ales în contextual actual al războiului dintre Rusia și Ucraina.

Primele zboruri ale acestor aeronave au fost efectuate acum 70 de ani

„Rotaţiile Bomber Task Force ne oferă o oportunitate de a ne integra şi de a ne antrena cu aliaţii şi partenerii, mai ales în această perioadă dificilă”, a

declarat Jeff Harrigian, comandantul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa, al Forţelor Aeriene din Africa şi al Comandamentului Aerian Aliat al NATO. „Succesul acestor exerciţii ne asigură că puterea defensivă a NATO rămâne de neegalat”, a precizat generalul.

Citeste si: Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia aniversării a 18 ani de la aderarea României la NATO

Aceste bombardiere B-52H, mai numite și BUFF, sunt cele mai vechi aeronave care există în serviciul US Air Force, iar primele zboruri ale sale au fost acum 70 de ani.

Citeste si: Rusia dă semnalul reducerii activității militare în Ucraina. "Principalele obiective ale operațiunii speciale au fost îndeplinite", spune ministrul Apărării de la Moscova

Aceste aeronave sunt capabile să transporte peste 32 de tone de armament, de-a lungul timpului, iar ele au fost fabricate de compania Boeing.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si