Boris Johnson: Este prea devreme să spunem când se vor încheia restricţiile naţionale din Anglia

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, joi, că este prea devreme de spus când se vor încheia restricţiile naţionale din Anglia legate de coronavirus, în timp ce decesele zilnice provocate de Covid-19 ating noi recorduri, iar spitalele devin tot mai aglomerate, relatează Reuters.

Author: Alina Raducu vineri 22 ianuarie 2021 , 08:41

Boris Johnson: Este prea devreme să spunem când se vor încheia restricţiile naţionale din Anglia
Boris Johnson: Este prea devreme să spunem când se vor încheia restricţiile naţionale din Anglia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marea Britanie a raportat, miercuri, un nou record al deceselor zilnice, pentru a doua zi consecutiv, acestea atingând 1.820 de cazuri, cifră pe care numit-o ”îngrozitoare”. Numărul deceselor a scăzut joi.

Premierul Boris Johnson spune că este prea devreme ca restricțiile naționale din Anglia să se încheie

Un studiu referitor la prevalenţă, cunoscut ca REACT-1, sugerează că infecţiile nu au scăzut în primele zile ale carantinei, deşi guvernul a afirmat că impactul restricţiilor naţionale introduse pe 5 ianuarie nu sunt reflectate încă în date.

”Cred că este prematur să afirmăm că vom putea ridica unele restricţii”, a spus Johnson.

”Ceea ce vedem în datele ONS, în studiul REACT, vedem cât este de contagioasă noua variantă care a venit înainte de Crăciun. Nu este nicio îndoială că se răspândeşte foarte rapid”.

În cadrul celei de-a treia carantine la nivel naţional, barurile, restaurantele şi şcolile au fost în mare parte închise, Johnson atribuind creşterea rapidă a numărului de cazuri de la sfârşitul anului trecut unei variante mai contagioase a coronavirusului, detectată prima oară în Anglia.

Citeste si: Noi condiţii de intrare în Anglia, din 18 ianuarie. Anunțul de ultima oră

În timp ce numărul deceselor a crescut, numărul cazurilor noi a scăzut de la un vârf de 68.000 pe 8 ianuarie la 37.892 joi

Johnson vrea ca până la jumătatea lunii februarie sp fie vaccinate grupele de persoane prioritate, cei mai vulnerabili şi personalul medical din prima linie, înainte de a decide dacă restricţiile pot fi relaxate.

Miercuri, în Marea Britanie au fost vaccinate 363.508 de persoane, un nou record zilnic, care a adus numărul total la 4,97 de milioane.

Citeste si: Țara care se va reîntoarce la izolare totală din cauza COVID-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si