VIDEO - Un fost luptător MMA, ”most wanted” în România, liber în Regatul Unit

Refugiat în Regatul Unit, un fost luptător MMA, în trecut lider al clanului Sportivilor, le râde în nas autorităților care se de patru ani se chinuie să-l bage după gratii.

Author: Mircea Pop sâmbătă 16 ianuarie 2021 , 19:56

Un fost luptător MMA, ”most wanted” în România, liber în Regatul Unit
Un fost luptător MMA, ”most wanted” în România, liber în Regatul Unit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor, dar în fața magistraților britanici care au judecat extrădarea lui s-a plâns de teroare din temnițele românești și așa a scăpat.

”Sunt liber”, spune sportivul, care pare să aibă în continuare legături periculoase cu infractori din bandele de interlopi.

Adrian Preda, luptător de MMA și fost lider al clanului Sportivilor, e pe lista persoanelor urmărite din baza Poliției Române după ce în februarie 2016, a fost condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor.

Adrian Preda s-a refugiat în Anglia

Pedeapsa a venit după o răfuială din 2008 dintr-un centru comercial din Capitală în care Preda și-a atacat rivalii cu săbii și cuțite. S-a refugiat în Anglia, iar judecătorii de acolo au refuzat să-l extrădeze pe motiv că asta ar putea încălca articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care interzice tortura și „tratamentul sau pedeapsa inumană sau degradantă”.

Astfel că bărbatul e liber.

Citeste si: VIDEO- Ancheta în cazul femeii incendiate. Aflăm detalii șocante

„Am câștigat extrădarea. Am avut trei luni brățara electronică de monitorizare, până când am câștigat procesul. Vreau să mă bucur aici de familia mea. Exact cum am făcut și în țară, când eram liber și am ridicat ca sportiv tricolorul României la competițiile la care am fost- Dacă ies din Marea Britanie, da, voi fi reținut!”, a declarat Adrian Preda pentru cotidianul Libertatea.

El a intrat și în atenția autorităților britanice recent, după ce patronul unui service a depus o plângere la poliţie pe numele lui în care susţine că acesta l-ar fi agresat şi l-ar fi ameninţat. Dar, se pare că cei doi au căzut la pace, astfel că Preda a scăpat încă o dată basma curată:

Este ”most wanted în România”

“Nu știu de ce a făcut acea persoană acele declarații, poate s-a speriat de numele meu. Am fost la poliție, m-am împăcat cu omul. Oricum, până la arestări, tentative de omor și brățări la picioare este cale lungă. Sunt liber.”

Citeste si: VIDEO- Acțiuni în forță peste grupările mafiote din România

Preda susţine că toate negazurile i se trag de la un conflict mai vechi pe care îl are cu Marius Ariton, cunoscut drept luptătorul John Smith în Anglia şi apropiat al clanului Cordunenilor, care se află în conflict cu clanul Sportivilor! În urmă cu 3 ani, cei 2 şi-au deschis o sală de sport împreună, însă, afacerea s-a destrămat brusc.

Ulterior, John Smith a postat mai multe filmulețe pe internet prin care să-și dea rivalul în vileag. Într-unul dintre ele apare un alt individ căruia Preda i-ar fi cerut taxă de protecție.

Citeste si: VIDEO- Sclavi la fermă: Victimele, terorizate zilnic de stăpânul lor

Adrian Preda susține acum că a părăsit lumea interlopă și se într-u totul dedică familiei. Are teri copii și o sală de sport în Marea Britanie- unde antrenează tineri. Doar că există zvonuri că ar avea încă legături periculoase. De altfel, unul dintre membrii clanului Duduianu, Anaser, și el fugit de brațele legii în Regatul Unit, a vorbit despre prietenia dintre ei.

Și acesta din urmă a intrat în vizorul autorităților britanice. În octombrie anul trecut- a luat parte la o confruntare cu bâte şi săbii pe străzile din Anglia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si