Bucurestenii care sorteaza gunoiul vor primi bani sau vouchere de reduceri la magazine! Anuntul facut de Gabriela Firea

Cincizeci de puncte de colectare a deseurilor vor fi instalate in municipiul Bucuresti, a declarat primarul general Gabriela Firea, care a precizat ca o parte dintre acestea vor fi complet automatizate, iar celelalte vor fi deservite de operatori, care vor prelua de la cetateni deseurile deja sortate, oferind in schimbul acestora stimulente in numerar sau vouchere de reduceri la marii retaileri.

Webeditor: A.C. marți 08 august 2017 , 15:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primarul Gabriela Firea a declarat, la Palatul Parlamentului, la Forumul “Deseurile – de la pierdere la resursa. Obiective pentru Romania”, ca Primaria Capitalei va incepe, in scurt timp, la propunerea Green Group, un program de colectare selectiva a deseurilor, in baza unui Acord de Parteneriat Voluntar, semnat marti. 

”Concret, in Bucuresti vor fi instalate, pentru inceput, 50 de puncte de colectare a deseurilor, parte din ele complet automatizate, iar celelalte deservite de operatori, care vor prelua de la cetateni deseurile deja sortate, oferind in schimbul acestora stimulente in numerar sau vouchere de reduceri la marii retaileri”, se arata intr-un comunicat al Primariei Bucuresti.

Potrivit primarului Gabriela Firea, acest sistem are numeroase avantaje, ”de la stimularea colectarii selective, la trasabilitate si transportul in siguranta catre procesatori”.

Citeste si: „Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani”. Mesajul de adio trimis de Cristian Stănilă, înainte de a se sinucide, în Vrancea- kanald.ro

Citeste si: „Nu este ok” Toți au observat asta în ultimele imagini postate de Gina Matache și fostul ginere- wowbiz.ro

”De asemenea, autoritatea locala va beneficia de raportari precise si autorizate privind cantitatile de deseuri reciclate, in scopul indeplinirii cotelor asumate", a mai spus Firea, citata in comunicat.

Primarul a vorbit si despre faptul ca CGMB a aprobat ”Strategia de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului public de salubrizare in Bucureati”, la capitolul “Managementul integrat al deseurilor” fiind stabilite directiile de actiune privind gestiunea deseurilor. Printre acestea se numara implementarea unui sistem de colectare integrata si transport, bazat pe minim patru containere, respectiv deseuri biodegradabile, deseuri de hartie-carton, mase plastice si deseuri de sticla/ metal; dotarea noilor ansambluri de locuinte cu sisteme ingropate/semi-ingropate pentru colectarea separata a deseurilor si stimularea colectarii separate a deseurilor, pana in anul 2025 urmand sa se ia masuri pentru ca la actualele ghene de gunoi sa ramana in folosinta numai camera de la parterul blocului care va fi amenajata corespunzator pentru colectarea separata a deseurilor.

"In completarea acestei strategii, vom incerca o schimbare de paradigma in colectarea selectiva a deseurilor, care pana acum s-a facut de catre asociatiile de transfer de responsabilitate, pe baza implicarii voluntare a cetatenilor in aceasta actiune", a precizat Firea.

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si