Buletinul de vot la alegerile prezidențiale! BEC a decis ordinea candidaților

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit prin tragere la sorți, în cursul zilei de sâmbătă, ordinea pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale.

duminică 29 septembrie 2019 , 19:24

Buletinul de vot la alegerile prezidențiale! BEC a decis ordinea candidaților
Buletinul de vot la alegerile prezidențiale prima pagina
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Primii cinci pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă.

Următorii candidați pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Citeste si: Candidaţi la alegerile prezidenţiale 2019. Lista actualizată cu toate cele 14 persoane care luptă pentru Cotroceni

Citeste si: Tăriceanu: BEC a decis că Mircea Diaconu nu are dreptul la reprezentanţi în secţiile de votare. Doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru? Când sapă groapa altuia, "orice om să-i fie frică"

Citeste si: Viorel Cataramă e cel mai bogat candidat la alegerile prezidenţiale! Are tablouri şi bijuterii de peste 3 milioane de euro, 20 de terenuri, dar şi un cavou pe care l-a construit când avea 42 de ani!

Lista finală a tuturor celor 14 candidați la alegerile prezidențiale din 2019

BEC a anunțat, vineri, lista candidaților la alegerile prezidențiale din 2019, care cuprinde 14 persoane: Viorel Cataramă – Dreapta Liberală, Viorica Dăncilă – PSD, Theodor Paleologu – PMP, Klaus Iohannis – PNL, Dan Barna – Alianța USR-PLUS, Kelemen Hunor – UDMR, Mircea Diaconu – Alianța UN OM, Ramona Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitatea Națională, Bogdan Stanoevici – candidat independent, John-Ion Banu – Partidul Națiunea Română, Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpășanu – candidat independent, Ninel Peia – Partidul Neamului Românesc.

Buletinul de vot la alegerile prezidențiale! BEC a decis ordinea candidaților
Buletinul de vot la alegerile prezidențiale pagina doi

Alegeri prezidențiale 2019. Cum este ales președintele

Președintele României se alege prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în condițiile legii prezente.

Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur, majoritatea voturilor. În cazul în care candidații nu au întrunit majoritatea de voturi din primul tur de scrutin se organizează turul doi, în data de 24 noiembrie 2019. Un mandat de președinte durează 5 ani.

Este declarat președintele României după alegeri prezidențiale 2019 candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019 sondaj. Cine se află pe locul întâi în cursa pentru Cotroceni

Citeste si: Klaus Iohannis este primul pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale. Pe ce poziție se situează Premierul Viorica Dăncilă

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019 sondaje. Klaus Iohannis conduce detaşat, în timp ce bătălia se ține pentru locul 2

Alegeri prezidențiale 2019 - CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

  • până la 2 septembrie s-au putut depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a unei alianțe electorale
  • până la 11 septembrie românii din Diaspora s-au putut înregistra în Registrul Electoral ca alegători în străinătate, respectiv ca alegători prin corespondență
  • până la 22 septembrie, ora 24:00, se pot depune candidaturile și informa BEC despre semnele electorale.
  • la 12 octombrie începe oficial campania electorală
  • 8 noiembrie e prima zi de vot în străinătate, între orele 12:00-21:00
  • la 9 noiembrie ora 7:00 se încheie campania electorală în țară. E a doua zi de vot în străinătate, între orele 7:00-21:00
  • la 10 se votează în țară și e a treia zi de vot în străinătate, între 7:00 și 21:00.

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si