Bulgaria elimină toate restricțiile pentru turiștii români până la sfârșitul sezonului

Turiştii români vor putea merge în Bulgaria doar cu actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică, vecinii de peste Dunăre eliminând orice restricţie pentru români.

Author: Razvan Ilie miercuri 28 iulie 2021 , 13:17

Turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei mai mulţi vizitatori străini din UE în Bulgaria au venit în iunie 2021 din România (46,7%), Germania (12,9%), Polonia (10%) şi Grecia (6,7%), a anunţat Institutul Naţional de Statistică de la Sofia, transmite Novinite.

În acest context, românii primesc undă verde fără restricții pe teritoriul țării vecine "indiferent de situația epidemiologică".

Citeste si: Cel mai fotografiat loc din Romania

"Guvernul Bulgariei a anunţat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul ţării vecine, în contextul pandemiei covid-19. Vestea bună este că turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică", se arată într-un comunicat al unui turoperator român.

Citeste si: VIDEO| Coşmar pe aeroport: Avion întârziat aproape 14 ore

România, unica ţară pentru care se face o excepţie în Bulgaria

Aşa cum prevede Ordinul oficial, "țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulaţie a cetăţenilor şi a persoanelor cu statut de reşedinţă permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă ţară: România." După cum subliniază textul de lege, România este unica ţară pentru care se face o excepţie.

"În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâţi să-şi rezerve o vacanţă spre sfârşit de august sau septembrie, din cauza posibilităţii introducerii unor restricţii. Iată că avem decizia autorităţilor din Bulgaria în privinţa turiştilor români, de eliminare a oricăror restricţii, care vine la timpul potrivit şi astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiştii români trebuie să ştie că foarte greu mai pot găsi locuri.", a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Potrivit sursei citate, în 2021, interesul românilor faţă de litoralul bulgăresc este cel puţin dublu faţă de vara anului 2020.

"Acest an a marcat o creştere importantă a interesului românilor faţă de litoralul bulgăresc, cu minimum 100% faţă de sezonul estival 2020. Este drept, a contribuit şi faptul că Grecia se află pe lista galbenă iar Bulgaria nu solicită nimic în plus turiştilor români faţă de anii precedenţi la trecerea graniţei", a mai spus Constantinescu, citat de Agerpres.

Câți bani lasă românii în Bulgaria

Numărul total al turiştilor străini în Bulgaria s-a ridicat la 742.800 în iunie, din care 53,1% în tranzit. Luna trecută au fost 365.800 de vizitatori străini din UE. Din afara blocului comunitar, cei mai mulţi turişti au venit din Turcia: 123.900, sau 40,5% din totalul vizitatorilor din afara UE.

Înainte de pandemie, turiștii români cheltuiau în medie 600 de euro pentru un sejur în Bulgaria și un total de peste 1 miliard de euro pe an.

La circa 180.000 de români care au mers în țara vecină numai în luna iunie și cheltuieli de minim 500 de euro de persoană rezultă un total de 90.000.000 de euro cheltuiți de turiștii români în Bulgaria într-o singură lună.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si