Bunatati traditionale din carne, la maturat in Salina Turda. Turistii le pot doar admira

Cel mai spectaculos loc din Romania are acum o atractie inedita pentru turisti. La Salina Turda puteti admira nu doar minunatele galerii, dar si bunatatile traditionale care stau la maturat pe peretii cu sare.

Stirile Kanal D, vineri 24 februarie 2017 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Inconjurate de pereti de sare, stau atarnate halci uriase de carne! Sunca, ciolan sau slanina, toate sunt lasate la maturat intr-un cadru natural!

-Arata bine, nu? Foarte bine!

In galeria cu bunatati, ajungi dupa ce lasi in spate luminile spectaculoase din salina si strabati un coridor minier. La capatul lui, intr-o incapere securizata a fostei ocne, carnea zaboveste cam o luna!
 

MARIA FODOREAN - inginer de calitate - Procesul de maturare in aceasta galerie este de 25 de zile, in conditii de umiditate si temperatura constanta. Avem un aparat care monitorizeaza din ora in ora acesti 2 parametri.

Daca ajungeti la Salina Turda, ar fi bine sa stiti ca nu aveti acces la bunatati. Ca sa gustati din ele, trebuie sa le cumparati de la iesirea din salina. Pretul produselor traditionale cu care salina se lauda mai nou e destul de piperat, dar cei care le-au gustat spun ca merita toti banii!
 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si