Tinerii primesc bani de la Guvern ca să-și cumpere calculatoare. Care sunt condițiile

Studenții și elevii pot să primească bani de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare. Este vorba despre programul „Euro 200” care vine în sprijinul tinerilor. Află care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești.

Author: Georgiana Balaban luni 14 iunie 2021 , 11:30

calculatoare gratis pentru copii
Bani pentru elevi și studenți pentru un laptop nou.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tinerii pot primi bani de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare. Programul „Euro 200” îi va sprijini pe tineri și le dă o sumă fixă de bani pentru laptop-uri sau dispozitive de genul.

Până pe 15 iunie 2021, elevii trebuie să depună cererile la dosar pentru a se înscrie în program.

Citeste si: ALOCAȚIILE ȘI PENSIILE, MAJORATE LA ANUL

Statul oferă bani pentru elevi și studenți prin intermediul programului „Euro 200”, pentru a-și achiziționa calculatoare. Până la data de 15 iunie, elevii pot depune cererea de înscriere, respectiv dosarul pentru a putea beneficia de program.

Dosarul trebuie să cuprindă cererea respectivă, dar și actele doveditoare. Astfel, tinerii își pot achiziționa un laptop, un computer sau un notebook. Ca să se poată înscrie în cadrul programului, elevii nu trebuie să aibă un venit mai mare de 250 de lei brut pe cap de membru de familie.

Care sunt condițiile pentru a primi un laptop gratis

Elevii dornici de un nou gadget mai au la dispoziție doar o zi pentru a se înscrie în program. În România, programul „Euro 200” funcționează de aproximativ 18 ani. Statul acordă suma de 200 de euro elevilor fără posibilități materiale.

Citeste si: Ministrul Muncii anunţă majorarea pensiilor din 2022

calculatoare gratis pentru copii
Laptop gratis pentru studenți.[Sursa foto: PixaBay]

Elevii trebuie să pună la dosar o cerere-tip, copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate, copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalți membri ai familiei, adeverință din care să rezulte caluitatea de elev sau student a celorlalți frați/surori, acte doveditoare, în oridinal privind veniturile membrilor familiei, declarația pe propria răspundere (notarială) a părintelui în sensul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut de HG nr. 297/03.05.2018 (sub 250 lei) și că dispun de diferența de bani pentru achizițonarea unui calculator, adeverință de venituri de la primărie și adeverință de venituri de la Administrația Financiară.

Citeste si: Înscrieri Rabla electrocasnice 2021 AFM.ro: Unde trebuie să se înregistreze beneficiarii?

Pe 9 iulie 2021 se va afișa lista cu tinerii care au primit aprobări pentru cereri. Ulterior, timp de patru zile, cei care nu au fost acceptați în program pot depune și contestații. În luna august, statul va oferi banii pentru ca tinerii să își poată achiziționa calculatoare.

Citeste si: Proiectul privind interzicerea cumulului pensie-salariu pentru angajatii care lucreaza la Stat a fost adoptat de Guvern! Cine sunt cei care vor face exceptie?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si