Mii de români rămân fără joburi. Concedieri la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara

O veste extrem de proastă pentru angajații de la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara. Urmează concedieri masive!

Author: Mircea Pop duminică 13 iunie 2021 , 11:32

Mii de români rămân fără joburi. Concedieri la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara
Mii de români rămân fără joburi. Concedieri la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un număr de 8.354 de angajaţi vor fi disponibilizaţi de la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara şi de la Compania Naţională a Uraniului (CNU) şi Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului (SNIM), din care 8.060

persoane de la cele două complexuri energetice. 

Angajații vor beneficia de plăți compensatorii

”Prezentul act normativ propune acordarea venitului lunar de completare şi a unor plăţi compensatorii, ca măsură de protecţie socială de care să beneficieze persoanele disponibilizate din companiilor afectate. Numărul estimat de persoane concediate este de 8.354, din care: 4.063 persoane – Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA (CEH); 264 persoane – Compania Naţională a Uraniului SA (CNU); 3.997 persoane – Societatea Complexul Energetic Oltenia SA (CEO); 30 persoane- Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA (SNIM).

Totalul cheltuielilor aferente veniturilor de completare aferente acordate pentru o perioada de până la 48 luni este estimat la acest moment la suma de 915.689.000 lei. Aceste măsuri propuse prin prezentul act normativ au în vedere interesul social, politica legislativă a statului român şi cerinţele corelării cu reglementarile interne şi ale armonizării legislaţiei naţionale”, arată nota de fundamentare.

Citeste si: VIDEO| Șomajul îi trimite în străinătate pe români

Cei concediați ar putea beneficia de plăţi compensatorii pentru o perioadă de până în patru ani, estimate la acest moment la suma de 915,68 milioane lei.

Concedieri în masă

Autorii proiectului motivează acordarea plăţilor compensatorii prin faptul că zona în care urmează a se efectua aceste disponibilizări este zonă monoindustrială, iar capacitatea de a absorbi forţa de muncă disponibilizată pe termen scurt este extrem de redusă, impunându-se totodată şi recalificarea personalului disponibilizat, iar impactul social rezultat ca urmare a aplicării unei astfel de măsuri este unul semnificativ în plan local.

Citeste si: VIDEO- Tot mai mulți români în șomaj, din cauza pandemiei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si