Nicuşor Dan, declarații despre prețurile reabilitărilor din Sectorul 5: Preţul reabilitării a 13 kilometri de reţea de termoficare în Ferentari a crescut cu 30 de milioane de lei

Nicușor Dan, edilul Capitalei, a declarat că preţul pentru reabilitarea a 13 kilometri de reţea de termoficare în Calea Ferentari a crescut de la 50 de milioane de lei în 2018 la 80 de milioane de lei în 2022.

Author: Alexandra Costea luni 27 iunie 2022 , 20:04

Nicuşor Dan, declarații despre prețurile reabilitărilor din Sectorul 5: Preţul reabilitării a 13 kilometri de reţea de termoficare în Ferentari a crescut cu 30 de milioane de lei

Nicuşor Dan, declarații despre prețurile reabilitărilor din Sectorul 5: Preţul reabilitării a 13 kilometri de reţea de termoficare în Ferentari a crescut cu 30 de milioane de lei

[Sursa foto: Facebook Nicușor Dan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicușor Dan a vizitat, luni, şantierul din Calea Ferentari, unde s-au efectuat probele de presiune pentru un nou tronson ce urmează să fie pus în funcţiune.

Primarul general al municipiului București a menționat că, din punct de vedere fizic, cei 13 kilometri ar putea fi reabilitaţi în acest an, dar că există probleme din punct de vedere tehnic. Așadar, din cauza preţurilor majorate, Compania Energetica riscă să lucreze în pierdere, ceea ce este ilegal.

„Există o problemă tehnică. Din punct de vedere fizic, am putea s-o terminăm în acest an. Problema tehnică este dată de contract. Contractul a fost făcut pe baza preţurilor din 2018, pe baza studiului de fezabilitate care a fost făcut în 2018, cu preţurile din 2018, şi acum, dacă executăm acest contract, ar însemna că Energetica, cea care lucrează, să lucreze în pierdere, ceea ce e ilegal, nu o lasă Curtea de Conturi.

Şi atunci există fie varianta să facem o expertiză cu lucrările care au fost deja efectuate, dar ieşim din termenul de anul ăsta, fie posibilitatea de reziliere şi recontractare, dar toate formalităţile ne scot din anul ăsta, şi încercăm o soluţie, să vedem dacă o s-o reuşim tehnic, astfel încât să putem să continuăm lucrările”, a declarat edilul.

Citeste si: VIDEO- Nicolae Ciucă a declarat că benzinăriile private nu pot fi obligate să aplice reducerea de 50 de bani. Vezi declarațiile premierului

Potrivit primarului general, cei 13 kilometri costau aproximativ 50 de milioane de lei la nivelul 2018 şi au ajuns să coste 80 de milioane de lei la nivelul lui 2022.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Edilul șef al Capittalei a menționat că lucrarea din Ferentari reprezintă unul dintre cele şapte obiective care însumează 63 de kilometri de reţea de termoficare, obiective finanţate de Municipalitate prin buget propriu.

„Este un tronson de 13 kilometri foarte important pentru că, dincolo de faptul că alimentează toată zona Ferentari, e un tronson pe care am avut 60 de avarii în ultimii trei ani. Dar este un tronson de legătură dintre două CET-uri importante, CET Grozăveşti şi CET Progresul, şi el permite în momentul în care există o revizie sau o avarie la unul din aceste CET-uri să duci şi apa caldă de la un CET la altul”, a mai spus Nicușor Dan.

Au fost înlocuite conductele care aveau o vechime de 34 de ani

Conform declarațiilor făcute de Nicușor Dan, conductele care au fost scoase aveau o vechime de 34 de ani. Edilul a atras atenția că pe acest tronson „nu o să mai fie ani de zile probleme” cu apa caldă.

Citeste si: Mai mulți români din Spania sunt cercetați pentru că ar fi furat 11 tone de portocale. Alți doi suspecți au fost deja arestați 

„Ce se întâmplă azi este că se face proba de presiune pentru un tronson de un kilometru, ceea ce înseamnă că se blochează cele două extremităţi ale acestui tronson şi se pune o presiune de 24 de atmosfere. Vor veni reprezentanţi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, vor verifica dacă lucrările sunt bine făcute şi imediat vor fi date în exploatare. În perioada în care au fost făcute aceste lucrări, au fost conductele mici pe care le vedeţi aici, aşa-numitele provizorate, au asigurat alimentarea cu apă caldă, deci n-au fost probleme cu furnizarea apei calde”, a primarul general al Capitalei.

Șeful de la Energetica: „Preţurile au explodat” 

Cristian Anton, directorul general al Energetica Servicii, a precizat că până la momentul actual au fost reabilitaţi opt kilometri din totalul de 13. Acesta a precizat că există capacitatea tehnică pentru continuarea lucrărilor, dar sunt probleme din punct de vedere al materialelor şi preţurilor, citat de Agerpres.

Citeste si: 13 percheziții în București și Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală

Citeste si: „Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate- kfetele.ro

Citeste si: „Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc”. Lili Sandu, în depresie după ce a devenit mamă! Vedeta și-a înecat amarul în alcool- radioimpuls.ro

„Preţurile, după cum ştiţi, au explodat începând cu perioada 2020-2021, nu ne mai încadrăm în aceste preţuri. Am făcut toate eforturile şi tot ce a ţinut de noi ca să susţinem aceste lucrări şi anul trecut şi în acest an, dar trebuie să se găsească o soluţie să vedem cum putem continua acest tronson. La cel de la Mihalache, am avut problema cu furnizarea materialelor, ceea ce sperăm că am rezolvat-o. Începând de mâine vom intra în acel tronson mult mai puternic, în tronsonul de la Mihalache, momentan am făcut doar acele provizorate. Tot din cauza războiului din Ucraina, anumiţi furnizori de ţeavă, ţeavă clasică şi ţeavă preizolată, efectiv nu au venit la procedurile de licitaţie şi din punctul ăsta de vedere ne-au încurcat destul de mult cu termenele de livrare. Acum avem contracte semnate, deja ţeava a început să vină şi o să intrăm acolo cât se poate de repede”, a declarat Cristian Anton.

Citeste si: Un elev care a avut-o profesoară pe Carmen Iohannis a luat nota 10 la BAC: "Faceţi ce iubiţi că banii vor veni"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si