Nicoșar Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că a sosit aprobarea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice pentru evenimentul „Străzi Deschise- București, Promenadă Urbană 2023".

Citește și: VIDEO- Nicuşor Dan, declarații după tragedia de la Lacul Morii: „Avem un val de câini care încep să fie abandonaţi de proprietari”

„Ne pregătim pentru <<Străzi Deschise - București, Promenadă Urbană 2023>>.

Am primit aprobarea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice pentru derularea evenimentului, care va avea loc în intervalul 29 aprilie- 8 octombrie 2023", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Citește și: Jurnaliștii vor putea lăsa mașinile în parcările publice din Capitală, în baza solicitărilor prealabile

Potrivit acestuia, anul trecut, "Străzi Deschise" a însemnat 23 de weekend-uri pline de activități, aproape 700.000 de bucureșteni participanți, 1.000 de artiști, 800 de evenimente, 50 de instituții implicate și 35 de străzi pietonale. 

„Succesul de anul trecut ne determină să credem că și în 2023 vom fi la înălțimea așteptărilor și vom avea parte de o experiență frumoasă", scrie primarul Capitalei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Un primar din Argeș a lovit o femeie în incinta instituției pe care o conduce, după care a chemat autoritățile: „De ce plecați, domnu' primar?”

Conceptul din spatele acestui eveniment este schimbarea Capitalei într-un oraș mai bun cu o viață urbană de calitate.

Anul trecut, în fiecare sector au fost weekend-uri cu tronsoane de străzi închise, în care au avut loc spectacole, expoziții, concerte, ateliere pentru copii sau întreceri sportive.

Citește și: O femeie de 28 de ani, ucisă de o haită de câini fără stăpâni

Nicușor Dan, declarații după moartea Anei Oros

În contextul tragediei de la Lacul Morii, unde în urmă cu o săptămână, Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a atras atenția asupra numărului mare de câini abandonați de stăpân și lăsați în voia sorții.

Astfel, edilul a transmis că vor fi sancţionaţi numai proprietarii care refuză să microcipeze şi să sterlizeze câinii pe care îi au în proprietate, obligaţie dată de lege.

Citește și: Turist, șocat de prețurile astronomice la mâncarea de la târgul de Crăciun din Cluj: „Mi-a stat mâncarea în gât”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ana Oros, o persoană pozitivă, activistă implicată în cauze sociale, persoană regretată de multă lume.

(...) Ne confruntăm cu o provocare nouă, zilele acestea. Avem un val de câini care încep să fie abandonaţi de proprietari, foarte probabil speriaţi de amenzi pentru că nu i-au microcipat şi sterilizat.

Vreau să îi asigur pe bucureşteni că nu îi vom sancţiona înainte de a le oferi posibilitatea de a îi microcipa şi steriliza gratuit.

Citește și: Proteste la termocentralele din România! Angajații cer reducerea vârstei de pensionare

Există o nouă campanie de microcipare şi sterilizare gratuită care merge din cartier în cartier şi nu îi vom sancţiona decât pe acei proprietari care se opun microcipării şi sterilizării gratuite a câinilor pe care îi au, care este obligatorie conform legii. Vreau să îi încurajez pe cetăţeni să adopte un câine” , a afirmat Nicuşor Dan, luni, într-o conferinţă de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si