Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sărbătoare mare: Aducerea moaștelor Sfântului Ignatie Teoforul. Rugăciunea care trebuie rostită în această zi

Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sărbătoare mare pentru creștini ortodocși: Aducerea moaștelor Sfântului Ignatie Teoforul.

Author: Mircea Pop joi 28 ianuarie 2021 , 14:59

Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sărbătoare mare
Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sărbătoare mare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sărbătoare mare. Nu cunoastem cu exactitate data nasterii Sfantului Ignatie Teoforul, insa, cunoastem data trecerii sale la cele vesnice: 20 decembrie, anul 107 d.

Hr. Impreuna cu Policarp al Smirnei au fost ucenici ai Sfantului Ioan Evanghelistul. Se crede ca a fost hirotonit episcop de Sfantul Apostol Petru. Numele "Teoforul” inseamna "purtator de Dumnezeu“. Potrivit traditiei ar fi fost copilul pe care Hristos l-a luat in brate pentru a-l arata ucenicilor Sai ca model de smerenie (Matei 18, 2-4).

A suferit moarte martirica la Roma, in timpul domniei imparatului Traian (98-117). A fost arestat, impreuna cu alti crestini, in timpul persecutiei din Antiohia si pedepsit cu moartea prin aruncare la fiare in amfiteatrul de la Roma.

Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sfântului Ignatie Teoforul

I-a implorat pe romani sa nu mijloceasca in fata autoritatile imperiale pentru a obtine achitarea lui.: "Lasati-ma sa fiu mancare fiarelor, prin care pot dobandi pe Dumnezeu. Sunt grau al lui Dumnezeu si sunt macinat de dintii fiarelor, ca sa fiu paine curata a lui Hristos“.

Citeste si: Calendar Ortodox pentru luna februarie 2021. Când e cruce roșie și ce sfinți sunt prăznuiți

Cativa crestini au adunat ramasitele sale din amfiteatrul de la Roma si le-au adus la Antiohia. Astfel, la 29 ianuarie facem pomenirea aducerii moastelor Sfantului Ignatie Teoforul de la Roma la Antiohia.

Rugăciune la Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Mucenic Ignatie Teoforul

Sfinte Sfinţite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Îndreptând către fapta cea bună viaţa mea, luminează-mă cu lumina harului, care locuieşte întru tine, purtătorule de Dumnezeu, Sfinţite Mucenice Ignatie; şi tulburarea patimilor, cu rugăciunile tale, o risipeşte.

Citeste si: Cu ce diferă sărbătorile cu cruce neagră față de cele cu cruce roşie

Calendar ortodox 29 ianuarie 2021 . Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Arătatu-te-ai ca un pământ roditor, care rodeşte însutit sămânţa lui Hristos; a Celui Ce adapă sufletele cu ploaia Duhului, purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Ignatie.
Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Stăpânul şi Dumnezeul a toate pricepând cu Puterea Sa, cea mai înainte cunoscătoare, frumuseţea sufletului tău, purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Ignatie, te-a luminat cu Razele Duhului cele Dumnezeiesc Strălucitoare.

Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sărbătoare mare
Calendar ortodox 29 ianuarie 2021. Sărbătoare mare

Citeste si: Când au loc Rusaliile în 2021

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Luminat fiind de Razele Soarelui Celui Duhovnicesc, preaînţelepte, ai pornit de la Răsărit ca soarele cel văzut, luminând cu propovăduirea ta întunericul Apusului.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Citeste si: Când pică Paștele în anul 2021

Născut-ai, Preacurată, pe Unul din Treimea Cea mai presus de toate; Acela S-a arătat din tine, asemenea cu noi în Trup, cu bunăvoirea Tatălui şi cu împreună lucrarea Preasfântului Duh, Mireasă Dumnezeiască.

Sursa: crestinortodox.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si