
24 ianuarie 2021 - Sărbătoare mare: 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.Ceremonii militare și religioase
Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Din cauza condiţiilor epidemiologice, participanţii nu se vor prinde în Hora Unirii ca în alţi ani.
”Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române ”, a transmis Ministerul apărării Naţionale.
Sursa citată precizează că, din motive de securitate sanitară, participanţii la evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.
Unde va avea loc ceremonia în Capitală
În Bucureşti, ceremonia va avea loc la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române.
Citeste si: Sărbătoare 24 ianuarie 2021: De ce este această zi liberă pentru români? Anul acesta e într-o zi de duminică
Preşedintele Senatului, Anca Dragu a anunţat că va depune o coroană cu flori.
Ludovic Orban merge la Focșani
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, va lua parte la ceremoniile care au loc la Focşani, în PIaţa Unirii, începând cu ora 12.45.
De ce este 24 ianuarie zi liberă?
Senatul României a adoptat pe 2 iunie 2014 proiectul de lege pentru declararea zilei de 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională.
Pe 3 decembrie 2014, Camera Deputaţilor a adoptat Legea nr. 171/2014 pentru declararea zilei de 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională, şi, pe 16 decembrie 2014, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind promulgarea acestei legi.
Citeste si: Cine sunt oamenii care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române ”Mica Unire”
Sărbătoare 24 ianuarie 2021. Ziua în care, în 1859, colonelul moldovean Alexandru loan Cuza a fost ales domnitorul Țării Româneşti, devenind primul lider al Principatelor Unite și, după câțiva ani, al statului unitar România, este marcată pe 24 ianuarie.