24 ianuarie 2021 - Sărbătoare mare: 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Ceremonii militare și religioase

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Din cauza condiţiilor epidemiologice, participanţii nu se vor prinde în Hora Unirii ca în alţi ani.

Mircea Pop, duminică 24 ianuarie 2021 , 09:59

24 ianuarie 2021 - Sărbătoare mare: 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.Ceremonii militare și religioase
24 ianuarie 2021 - Sărbătoare mare: 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.Ceremonii militare și religioase
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române ”, a transmis Ministerul apărării Naţionale. 

Sursa citată precizează că, din motive de securitate sanitară, participanţii la evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.

Unde va avea loc ceremonia în Capitală

În Bucureşti, ceremonia va avea loc la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române. 

Citeste si: Sărbătoare 24 ianuarie 2021: De ce este această zi liberă pentru români? Anul acesta e într-o zi de duminică

Preşedintele Senatului, Anca Dragu a anunţat că va depune o coroană cu flori. La eveniment participă şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu. 

Ludovic Orban merge la Focșani

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, va lua parte la ceremoniile care au loc la Focşani, în PIaţa Unirii, începând cu ora 12.45. 

Citeste si: 24 ianuarie, zi liberă- Mica Unire. Sărbătoare mare pentru români! Curiozități despre acest eveniment istoric

De ce este 24 ianuarie zi liberă?

Senatul României a adoptat pe 2 iunie 2014 proiectul de lege pentru declararea zilei de 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională.

Pe 3 decembrie 2014, Camera Deputaţilor a adoptat Legea nr. 171/2014 pentru declararea zilei de 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională, şi, pe 16 decembrie 2014, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind promulgarea acestei legi.

Citeste si: Cine sunt oamenii care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române ”Mica Unire”

Sărbătoare 24 ianuarie 2021. Ziua în care, în 1859, colonelul moldovean Alexandru loan Cuza a fost ales domnitorul Țării Româneşti, devenind primul lider al Principatelor Unite și, după câțiva ani, al statului unitar România, este marcată pe 24 ianuarie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Roxana Ghita, primele imagini de la aeroport! Cine e barbatul caruia i-a sarit in brate... Roxana Ghita, primele imagini de la aeroport! Cine e barbatul caruia i-a sarit in brate Razboinca de la Survivor Romania 2021
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe... Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si