UPDATE: Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a- Română citit au fost publicate pe EDU.ro. Acestea se regăsesc mai jos:

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Română citit: Ministerul Educației a anunțat că astăzi, 14 mai 2024, au loc testele pentru elevi la Română citit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins- wowbiz.ro

Subiectele la Limba Română citit pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a se vor publica pe site-ul  subiecte.edu.ro/2024/evaluarenationala2/, în categoria Teste.

Testele vor fi disponibile la ora 15:00.

 

Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română citit

Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română citit

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris au fost publicate pe EDU.ro

Calendarul examenelor pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a 

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a 2-a a început luni, 13 mai 2024, cu proba de Limbă și comunicare- scris- Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare- scris- Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a susțin proba de Limbă și comunicare- citit- Limba română. Miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare- citit- Limba maternă.

Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare- scris-citit- Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.

Citește și: Calendar Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a. Când încep examenele?

Calendarul examenelor pe scurt

 

  • 13 mai 2024: Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare- scris- Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale
  • 14 mai 2024: Limbă și comunicare- citit- Limba română
  • 15 mai 2024: Limbă și comunicare- citit- Limba maternă
  • 16 mai 2024: Matematică și științe ale naturii
  • 17 mai 2024: Limbă și comunicare- scris-citit- Limba română pentru minoritățile naționale

elevi scoala Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română citit

Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română citit

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute în carieră? “Mi-a scris, am luat contact cu el și a spus că mă poate ajuta.”- kfetele.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor din anii anteriori.

Testele pentru elevii de clasa a 2-a sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării subiectelor pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (Evaluare Națională 2024- clasa a 2-a), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (Evaluare Națională 2024

- clasa a 4-a și clasa a 6-a).

Testele sunt evaluate în cadrul școlilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

În 2024 pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt.

Citește și: Înscrieri în clasa zero pentru anul școlar 2024- 2025: Tot ce trebui e să știi despre clasa pregătitoare

Rezultatele pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională pentru clasa a 2-a nu se afișează și nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rapoartele la nivelul unității de învățământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si