UPDATE: Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a- Română citit au fost publicate pe EDU.ro. Acestea se regăsesc mai jos:

UPDATE: Astăzi, 14 mai 2024, elevii de clasa a 2-a susțin proba de citit la Română. Examenul va dura 30 de minute, iar subiectele vor fi disponibile în jurul orei 15:00 pe subiecte.edu.ro și în acest articol.

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris. UPDATE: Subiectele au fost publicate pe EDU.ro și să regăsesc mai jos:

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 1

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 1

[Sursa foto: Edu.ro]

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 2

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 2

[Sursa foto: Edu.ro]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un bărbat a fost operat de cancer de prostată, însă medicii i-au amputat brațul- antena3.ro

Citeste si: Boala care a ucis deja peste 1.000 de persoane. Sunt temeri că se poate ajunge la o „pandemie mai gravă” decât cea de COVID- wowbiz.ro

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 3

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 3

[Sursa foto: Edu.ro]

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 4

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - pag 4

[Sursa foto: Edu.ro]

Citește și: Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română citit: Unde și la ce oră se publică testele?

Ministerul Educației a anunțat că pe 13 mai 2024 încep testele pentru elevi.

Subiectele la Limba Română scris pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a se vor publica pe site-ul  subiecte.edu.ro/2024/evaluarenationala2/, în categoria Teste.

Calendarul examenelor pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a 

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a 2-a începe luni, 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare- scris- Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare- scris- Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de Limbă și comunicare- citit- Limba română, iar miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare- citit- Limba maternă.

Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare- scris-citit- Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.

elevi clasa a 2-a evaluare nationala 2024

Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris

[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO: Bătaie pe locuri la clasa a V-a. Cum s-au descurcat copiii la examene?

Calendarul examenelor pe scurt

  • 13 mai 2024: Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare- scris- Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale
  • 14 mai 2024: Limbă și comunicare- citit- Limba română
  • 15 mai 2024: Limbă și comunicare- citit- Limba maternă
  • 16 mai 2024: Matematică și științe ale naturii
  • 17 mai 2024: Limbă și comunicare- scris-citit- Limba română pentru minoritățile naționale

Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor din anii anteriori.

Citeste si: Ce ar putea face cei mici dacă ar alege să economisească. De câți bani de buzunar au nevoie?- kfetele.ro

Citeste si: Târgul West Side Christmas Market 2024 din Parcul Drumul Taberei. Programul complet al evenimentelor- radioimpuls.ro

Citeste si: Un român din Spania a povestit în lacrimi momentele de groază: Apa a ajuns la 2 m în jumătate de oră. Din magazine se fură tot, e haos- antena3.ro

Testele pentru elevii de clasa a 2-a sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Citește și: Când primesc elevii subiectele la Matematică pentru COMPER 2024 etapa a II-a? Anunț important

Durata alocată rezolvării subiectelor pentru Evaluare Națională- clasa a 2-a

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (Evaluare Națională 2024- clasa a 2-a), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (Evaluare Națională 2024- clasa a 4-a și clasa a 6-a).

Testele sunt evaluate în cadrul școlilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Ca element de noutate în 2024 pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt.

elevi scoala Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Limba Română scris - freepik

Astăzi, 13 mai 2024, are loc prima probă la Limba Română scris de la Evaluare Națională 2024 pentru elevii de clasa a 2-a

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înscrieri în clasa zero pentru anul școlar 2024- 2025: Tot ce trebui e să știi despre clasa pregătitoare

Rezultatele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională pentru clasa a 2-a nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rapoartele generate la nivelul unității de învățământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si