Calendar zile libere iunie 2022. Cu prilejul Rusaliilor, angajații vor beneficia de o nouă minivacanță. În luna iunie, majoritatea angajaților vor beneficia de zile libere cu această ocazie, având în vedere că sărbătoarea Rusaliilor este inclusă pe lista sărbătorilor legale în România.  

Zile libere iunie 2022

Potrivit Codului Muncii, angajații au dreptul la două zile libere de Rusalii în 2022, ceea ce înseamnă ocazia perfectă pentru ca românii să își organizeze o minivacanță la mijlocul lunii iunie 2022.

Sărbătoarea Rusaliilor pică în anul 2022 pe data de 12 iunie și conform legii, angajații de la stat și de la privat au liber și în a doua zi de Rusalii,  mai exact pe data de 13 iunie.

Angajații vor beneficia de 2 zile libere de Rusalii, la care se adaugă și ziua de sâmbătă, ceea ce duce automat la o minivacanță de 3 zile.

Citeste si: Rusalii 2022: Ce semnificaţie are această zi sfântă?

În acest context, este vorba despre un  weekend prelungit. Nu sunt deloc puțini românii care iau în calcul o mică escapadă la mare, la munte sau într-o altă destinație. Zilele libere de Rusalii pică la jumătatea lunii iunie 2022, astfel că cei care și-au programat concediul de vară în această perioadă pot profita de ocazie pentru a avea mai multe zile libere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Angajatorii sunt obligați să le ofere zile libere angajaților, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat. În domeniile în care activitatea nu poate fi întreruptă, angajații pot lucra în zilele de Rusalii 2022, însă vor primi timp liber în următoarele 30 de zile sau un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază.  

În situația în care un angajator refuză să îi ofere angajatului zile libere sau spor salarial pentru sărbătorile legale lucrate, acesta riscă amenzi cuprinse între 5.000

şi 10.000 de lei.  

Românii vor mai beneficia de o zi liberă și pe 1 iunie 2022, de Ziua Copilului, care în acest an pică miercurea. 

Câte zile libere au românii în anul 2022? 

 

  • 1 ianuarie, 2 ianuarie: Anul Nou (sâmbătă și duminică)
  • 24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române (luni)
  • 22 aprilie: Vinerea Mare (vineri)
  • 24 -25 aprilie: Paște ortodox 2022 (duminică și luni)
  • 1 mai: Ziua Muncii (duminică)
  • 1 iunie: Ziua Copilului (miercuri)
  • 12 iunie Rusalii, 13 iunie A doua zi de Rusalii (duminică și luni)
  • 15 august: Adormirea Maicii Domnului (luni)
  • 30 noiembrie: Sfântul Andrei (miercuri)
  • 1 decembrie: Ziua Națională a României (joi)
  • 25 decembrie, 26 decembrie: Crăciunul și a doua zi de Crăciun (duminică și luni)

 

Citeste si: Proiect de lege pentru noi zile libere. Veste bună pentru toți angajații din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si