Campionatul Mondial de Skandenberg, la Constanța: ION ONCESCU, CAMPION MONDIAL pentru a șasea oară

Constanța găzduiște Campionatul Mondial de Skandenberg, în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie 2019. Ion Oncescu este campion mondial pentru a șasea oară, după finala de joi! Toate detaliile despre eveniment de la Daniel Savopol, corespondent Știrile KanalD.

Author: R.B. miercuri 30 octombrie 2019 , 13:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Ion Oncescu este CAMPION MONDIAL pentru a șasea oară. El a câștigat finala de joi la categoria 100 kilograme, braț stâng.

L-a învins pe Olimpiu Făt. ” Sunt fericit. Cu adevărat, fericit. Azi-noapte, la ora 12, am aflat că persoana cu care trebuia să fiu în categorie a oferit locul lui Olimpiu Făt care era într-o categorie superioară. Asta însemna că am un partener pe care îl știam bine din 2001, când am avut ultimul meci cu el, acum 18 ani. L-am învins atunci. De-a lungul anilor, el a câștigat Cupa României la mâna stângă de multe ori”, a declarat Oncescu. Vă prezentăm momentul victoriei: 

Mesajul lui Ion Oncescu pentru Stirilekanald.ro și Wowbiz.ro:

 

Finală 100% românească la CM skandenberg, categoria 100 de kilograme: Ion Oncescu și Olimpiu Făt. 

Ion Oncescu a câștigat primele partide cu un italian, un olandez și un reprezentant din Republica Moldova. L-a învins și pe primul român, Olimpiu Fat.

Fanii s-au fotografiat cu Ion Oncescu, înaintea începerii competiției. ”Sunt fan Oncescu. Îmi place stilul lui de luptă. Am văzut și când a doborât recordul împotriva a 500 de oameni. Îi urez mult succes în continuare!”, a declarat un fan.

Ion Oncescu este cel mai titrat luptător de skandenberg român. El are în palmares 5 titluri mondiale și două europene.

Întreaga competiție este organizată de Asociația Română de Skandenberg „Braț de Fier” și „World Armwrestling Federation WAF’’, este finanțată de Primăria Municipiului Constanța și se desfățoară la Pavilionul Expozițional.

Citeste si: Ion Oncescu, fantastic pe Arena Națională! A făcut skandenberg cu doi bărbați simultan și i-a învins VIDEO

La turneu participă peste 1.200 de sportivi, din 53 de țări, unii sosind din Asia, SUA sau Africa, special pentru acest eveniment de anvergură.

Ion Oncescu a cucerit,în luna mai, aurul la Campionatele Europene de Skandenberg

Ion Oncescu a devenit Campion European la skandenberg, la mâna dreaptă! El a învins în finală un sportiv din Polonia!

Ion Oncescu este cel mai titrat luptător de skandenberg român. El are în palmares 5 titluri mondiale și două europene, multe medalii de argint și bronz. În 2010 el a terminat neînvins împotriva a 300 de români care s-au încercat să-l învingă la skandenberg.

Citeste si: Ion Oncescu si Oltin Hurezeanu, amanunte nestiute despre Exatlon. Cei doi prieteni au spus totul in direct

De asemenea, anul trecut, el a participat și la show-ul  Exatlon, difuzat de Kanal D, acolo unde a intrat în competiție în echipa Faimoșilor.

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ZILE:

29 octombrie – Ziua 1 de concurs – brațul stâng – pentru juniori U15 și U18 ani, Tineret U21; Finalele și festivitatea de premiere

30 octombrie – Ziua 2 de concurs – brațul drept – pentru juniori U15 și U18 ani, Tineret U21; Cântarul pentru categorii Master; Finalele și festivitatea de premiere – pentru juniori U15 și U18 ani, Tineret U21
31 octombrie – Festivitatea de deschidere Campionatul Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilități; Ziua 3 de concurs – brațul stâng – pentru toate categoriile de Master și pentru persoanele cu dizabilități; Finalele și festivitatea de premiere

1 noiembrie – Ziua 4 de concurs – brațul drept – pentru toate categoriile de Master și pentru persoanele cu dizabilități; Cântar – seniori; Finalele și festivitatea de premiere
2 noiembrie – Ziua 5 de concurs – brațul stâng – pentru seniori; Finale și festivitatea de premiere
3 noiembrie – Ziua 6 de concurs – brațul drept – pentru seniori; Finalele și festivitatea de premiere;
Festivitatea de închidere


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si