Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România

Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România. Cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 ar putea începe să fie administrată cetățenilor din România, cel târziu la începutul lunii octombrie, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Author: Alina Raducu luni 20 septembrie 2021 , 14:50

Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România
Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România. Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță a declarat la un post Tv, că cei care s-au vaccinat cu Astra Zeneca vor face a treia doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

Când începe vaccinarea cu a 3-a doză de vaccin anti-COVID-19 în România?

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a afirmat Gheorghiță.

Medicul a mai declarat că oamenii se vor putea programa tot cu ajutorul platformei de vaccinare, cum au făcut la primele doze, sau vor putea merge direct la centrele de vaccinare. Însă, condiția este să fi trecut cel puțin 6 luni de la a doua doză și să nu fi trecut prin boală, deoarece se consideră că anticorpii celor vaccinați și care au trecut prin boală le oferă o protecție imunitară

suficientă.

Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România
Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când se va termina pandemia generată de virusul Sars-Cov-2?! Un celebru medic rupe tăcerea: „Sezonul rece e ultima strigare, dispare cu totul”

Citeste si: Descoperire șocantă! Corpul neînsuflețit al unei femei a fost găsit zidit în apartamentul fostului partener. Sibora era dispărută de nouă ani- kanald.ro

Citeste si: „Nou membru în familia noastră” Smiley a dat vestea cea mare chiar din luna de miere- wowbiz.ro

Astfel, administrarea celei de-a treia doze va începe cu personalul medical și persoanele din categorii vulnerabile. Apoi vor fi eligibili și cei din alte categorii, a spus medicul.

„Ne-am gândit să trimitem SMS pentru a încerca să îi aducem la vaccinare mai repede pe cei care sunt vulnerabili, cei care sunt în evidență cu boli cronice. Vom discuta cu colegii de la STS, sunt date care în momentul acesta sunt în analiză”, a precizat el.

„Însă nu vreau să uităm faptul că prioritatea rămâne să vaccinăm cât mai multe persoane cu prima doză, cu prima schemă. Cei care se vor prezenta la centrele de vaccinare și care nu au făcut nicio doză vor avea prioritate”, a mai menționat Valeriu Gheorghiță.

Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România
Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Situație îngrijorătoare în școli la doar o săptămână de la începerea cursurilor! Peste 100 de elevi diagnosticați cu COVID-19

Medicul Valeriu Gheorghiță a menționat însă că sunt doze suficiente pentru ambele categorii de persoane.

„Așteptăm o recomandare pentru cei care au făcut prima schemă cu vaccin cu vector viral, foarte probabil cei care au făcut prima schemă cu Astra Zeneca vor primi un vaccin pe bază de ARN mesager la doza a treia”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si