Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România. Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță a declarat la un post Tv, că cei care s-au vaccinat cu Astra Zeneca vor face a treia doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

Când începe vaccinarea cu a 3-a doză de vaccin anti-COVID-19 în România?

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei

de-a treia doze”, a afirmat Gheorghiță.

Medicul a mai declarat că oamenii se vor putea programa tot cu ajutorul platformei de vaccinare, cum au făcut la primele doze, sau vor putea merge direct la centrele de vaccinare. Însă, condiția este să fi trecut cel puțin 6 luni de la a doua doză și să nu fi trecut prin boală, deoarece se consideră că anticorpii celor vaccinați și care au trecut prin boală le oferă o protecție imunitară suficientă.

Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România
Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când se va termina pandemia generată de virusul Sars-Cov-2?! Un celebru medic rupe tăcerea: „Sezonul rece e ultima strigare, dispare cu totul”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Astfel, administrarea celei de-a treia doze va începe cu personalul medical și persoanele din categorii vulnerabile. Apoi vor fi eligibili și cei din alte categorii, a spus medicul.

„Ne-am gândit să trimitem SMS pentru a încerca să îi aducem la vaccinare mai repede pe cei care sunt vulnerabili, cei care sunt în evidență cu boli cronice. Vom discuta cu colegii de la STS, sunt date care în momentul acesta sunt în analiză”

, a precizat el.

„Însă nu vreau să uităm faptul că prioritatea rămâne să vaccinăm cât mai multe persoane cu prima doză, cu prima schemă. Cei care se vor prezenta la centrele de vaccinare și care nu au făcut nicio doză vor avea prioritate”, a mai menționat Valeriu Gheorghiță.

Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România
Când ar putea începe vaccinarea cu a 3-a doză în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Situație îngrijorătoare în școli la doar o săptămână de la începerea cursurilor! Peste 100 de elevi diagnosticați cu COVID-19

Medicul Valeriu Gheorghiță a menționat însă că sunt doze suficiente pentru ambele categorii de persoane.

„Așteptăm o recomandare pentru cei care au făcut prima schemă cu vaccin cu vector viral, foarte probabil cei care au făcut prima schemă cu Astra Zeneca vor primi un vaccin pe bază de ARN mesager la doza a treia”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si