Spitalul de Boli Infecțioase ,,Dr. Victor Babeș" din Timișoara suplimentează cu 23 numărul de paturi de la ATI

Spitalul de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" din Timişoara a suplimentat, de luni, cu 23 numărul paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19. Managerul unităţii medicale, dr. Cristian Oancea, a declarat că, în ultimele zile a fost ,,o explozie" de pacienţi care au ajuns la acest spital având forme moderate, dar şi severe.

Author: Alexandra Costea luni 20 septembrie 2021 , 14:32

Spitalul de Boli Infecțioase ,,Dr. Victor Babeș" din Timișoara suplimentează cu 23 numărul de paturi de la ATI
Spitalul de Boli Infecțioase ,,Dr. Victor Babeș" din Timișoara suplimentează cu 23 numărul de paturi de la ATI[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform unui comunicat de presă emis de reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ,,Dr.

Victor Babeş" din Timişoara, începând de luni a fost suplimentat numărul de paturi în zona roşie a unităţii medicale. Cele 23 de paturi suplimentare destinate pacienţilor cu COVID- 19 sunt în secţia de boli infecţioase.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 20 septembrie. 3.342 de cazuri noi și 78 de persoane decedate

Explozie de pacienţi cu forme moderate sau severe, în ultimele zile

,,În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienţi infectaţi cu Sars-CoV-2 care au ajuns la noi având forme moderate, dar şi severe. Nu puţini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiţi să extindem zona roşie şi am introdus încă câteva saloane de la Boli infecţioase.

Pacienţii care erau în acele încăperi au fost mutaţi într-o altă ,,zonă albă". Am reorganizat secţia de Pneumologie. Vrem să o păstrăm «albă». Nu ne putem permite să neglijăm pacienţii cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme. La etajul 1 vor fi trataţi atât pacienţii cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar şi cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi trataţi pacienţii cu TBC. Nu vom renunţa la paturile din zona albă în care trebuie să avem grija de cei cu afecţiuni pulmonare care necesită internare”, a informat prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ,,Dr. Victor Babeş" din Timişoara.

Citeste si: Când se va termina pandemia generată de virusul Sars-Cov-2?! Un celebru medic rupe tăcerea: „Sezonul rece e ultima strigare, dispare cu totul”

Secție pre-terapie pentru bolnavii de COVID-19

Totodată, în viitorul apropriat, se are în vedere şi instituirea unei secţii de pre-terapie pentru pacienţii cu COVID-19 care au dezvoltat forme severe şi foarte severe de boală, asta în măsura evoluției cazurilor.

,,Am mai spus-o şi o repet, acest val 4 de COVID-19, care ne va lovi cu forţă, este valul nevaccinaţilor. Aproape 98 la sută dintre cei care vin în spital şi au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizaţi. Cei câţiva pacienţi internaţi, vaccinaţi cu doză completă şi care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidităţi, de exemplu neoplazii sau alte afecţiuni foarte grave, iar vaccinul nu îşi face în totalitate efectul. În acelaşi timp avem foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 tineri, bineînţeles, nevaccinaţi”, a declarat Oancea.

În prezent, la Spitalului de Boli Infecţioase ,,Dr Victor Babeş" sunt internaţi 81 de pacienţi cu COVID-19.

Citeste si: De astăzi, certificatul verde devine obligatoriu în localitățile cu incidență de peste 3 la mie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si