VIDEO | Situație îngrijorătoare la ATI. Nu mai sunt paturi libere pentru bolnavii de COVID-19

La nivel naţional, sunt 1.024 de paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19, din care mai sunt libere 175; 184 de paturi în Bucureşti şi 51 libere.

Author: Diana Bostan Reporter: Georgiana Grimm luni 20 septembrie 2021 , 09:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Numărul paturilor ATI avizate de DSP şi dedicate pacienţilor COVID-19 era duminică, la nivel naţional, 1.024,

184 dintre acestea fiind în Bucureşti, relevă date transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, din care rezultă ca la nivelul ţării mai sunt disponibile 175 de paturi, din care 51 în Capitală.

În Capitală, din 184 de paturi erau ocupate 133

”La data de 19 septembrie 2021, la nivel naţional erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19. Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienţi. 18 dintre pacienţii de la ATI sunt minori. La nivelul municipiului Bucureşti, la data menţionată, regăsim 184 paturi ATI avizate DSP”, a transmis Grupul deComunicare Strategică.

Secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID 19 din România sunt aproape pline, conform datelor furnizate de autorități.

Citeste si: De astăzi, certificatul verde devine obligatoriu în localitățile cu incidență de peste 3 la mie

Se cere avizarea de noi paturi

Situația paturilor variază în funcţie de numărul de pacienţi internaţi la ATI şi de numărul de paturi nou operationalizate.

”Facem precizarea totuşi, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.)”, au transmis autorităţile.

Citeste si: Mamă de 16 ani a fugit cu copilul infectat cu Covid-19 din spital


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si