Când este echinocțiul de primăvara în 2021. Data în care ziua va fi egala cu noaptea

Echinocțiul este momentul în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ. Fenomenul are loc de două ori pe an, iar punctele de intersecție a eclipticii cu ecuatorul poartă denumirea de puncte cardinale. Vezi când este echinocțiul de primăvară 2021.

Andreea Bolocan, joi 04 martie 2021 , 20:58

echinoctiu de primavara 2021 data
Când este echinocțiul de primăvară ăn anul 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Află când va avea loc echinocțiul de primăvară anul acesta, ce semnifică linia echinocțiului dar și caere sunt obiceiurile din această zi.

Când este echinocțiul de primăvară în 2021

Anul acesta, echinocțiul de primăvară va avea loc pe data de 20 martie, la ora 09:37. Din acel moment, ziua va fi în creștere, iar noaptea în scădere. Astfel, se marchează începutul primăverii astronomice.

Ce înseamnă, de fapt, echinocțiu de primăvară

Echinocțiul nu are aceeași dată de la un an la altul, ci se schimbă datorită anului calendaristic ce nu este egal cu anul topic. Pornind de la cuvântul de bază, “équinoxe”, echinocțiu, care provine din latinul “aequinoctium”, format din “aequus” – “egal” şi “nox”, “noctis” – înseamnă “noapte”.

Citeste si: Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte

Echinocțiu reprezintă momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc, iar ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pâmânt.

Din acel moment, durata zilei începe să crească, iar cea a nopții să scadă până pe data de 21 iunie, atunci când se termină primăvara astronomică, odată cu solstițiul de vară.

Echinocțiu reprezintă momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc, iar ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pâmânt. Din acel moment, durata zilei începe să crească, iar cea a nopții să scadă până pe data de 21 iunie, atunci când se termină primăvara astronomică, odată cu solstițiul de vară.

Ce este linia echinocțiului

Linia echinocțiului sau linia echinocțială este dreapta de intersecție a planului eclipticii cu planul ecuatorului ceresc. Este perpendiculară pe linia solstițiilor sau linia solstițială. Un echinocțiu sau un punct echinocțial este unul dintre cele două puncte de intersecție ale liniei echinocțiale cu sfera cerească.

Citeste si: Ce este astenia de primăvara, simptome și tratament

Echinocțiu de primăvară 2021

Când va avea loc echinocțiul de primăvară anii viitori

  • 2022 – 20 martie (ora 17:33)
  • 2023 – 21 martie (ora 23:24)
  • 2024 – 20 martie (ora 5:06)
  • 2025 – 20 martie (ora 11:01)

Tradițiile echinocțiului de primăvară 2021

Ce tradiții există în ziua echinocțiului de primăvară

În această zi începe noul an agrar, iar copiii bat ritualic pământul cu beţele sau ciomegele, alungând frigul: “Intră frig şi ieşi căldură/ Să se facă vreme bună/

Pe la noi pe bătătură”.

Tot la această dată, copiii și tinerii mai fac un lucru: se strâng în grupuri de câte trei sau de câte opt persoane, împodobesc o creangă de copac cu flori de primăvară, iar apoi merg să colinde din casă în casă recitând diverse cântece populare. Colindătorii oferă stăpânilor caselor, câte o floare, menită să le vestească venirea primăverii. În schimbul acestor flori, copiii primesc bani, ouă sau diverse cadouri pe care le împart apoi între ei.

Fetele poartă aceste flori în păr, deoarece cred că acestea au puterea de a le face părul să crească și le ajută inimile să rămână tinere. De asemenea, tradiţiile spirituale ale echinocţiului de primăvară spun că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 20 aprilie 2021: Euro, la un nou maxim istoric! Care sunt... Curs valutar BNR marți, 20 aprilie 2021: Euro, la un nou maxim istoric! Care sunt ultimele cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si