Restaurantele se vor deschide cu anumite restricții, premum distanțarea fizică, unele mese urmând să fie lăsate libere.

De asemenea, persoanele care vor intra în restaurante de la 1 septembrie vor fi obligate să poarte mască.

„Mâine, în urma Comitetului Tehnico-Ştiinţific se va lua această decizie ca începând cu data de 1 septembrie să putem funcţiona şi la interior, cu restricţii.

Nu vorbim de relaxare ci vorbim de funcţionarea restaurantelor în spaţiile interioare, cu restricţii.

Vorbim de toate restaurantele, dar există anumite zone, acolo unde poate creşte incidenţa de număr de infectări, şi în acele zone activitatea restaurantelor ar putea fi restricţionată în funcţie, evident, de specificul evoluţiei epidemiologice”, a spus Dragoş Petrescu după întâlnirea cu premierul, de la Palatul Victoria.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

„Noi am solicitat azi premierului să deschidem la data de 1 septembrie. Deci nu mai aşteptăm. La nivel naţional este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajaţi cu slujbe în pericol. Deci nu se pune problema să mai aşteptăm. Evident, vor fi excepţii punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ţinut sub control şi aceste puncte specific vor putea evolua pe decursul următoarelor luni, în funcţie de statusul infectărilor”, a adăugat Petrescu.

Discuții la Guvern pentru redeschiderea restaurantelor

Miercuri au avut loc discuții la Guvern cu reprezentanții patronatelor din industria ospitalității care au pregătit mai multe scenarii.

Dragoș Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA):

„Un număr limitat de persoane la masă, între 4 și 6, când nu sunt membri ai aceleiași familii, cu purtarea măștii pe toate zonele de intersecție, de la masă până la ieșirea din restaurant, inclusiv mersul la toaletă sau către alte mese”.

De asemenea, patronatele au propus ca restaurantele să funcționeze la doar 50% din capacitatea maximă.

„Am propus ca în restaurante să se folosească o masă da, o masă ba. Cu alte cuvinte, una din două mese să fie marcată ca fiind neutilizabilă pentru clienți, ca să ne asigurăm că distanțarea va fi cea potrivită. Rezervarea va fi utilă, iar noi o vom lua ca pe o recomandare, nu ca pe o măsură impusă”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si