Când se întorc, de fapt, elevii din ciclul primar la școală în ianuarie 2022? Anunț oficial de ultimă oră

Când se întorc, de fapt, elevii din ciclul primar la școală în ianuarie 2022? Clasele I-IV au fost în continuare în vacanță și săptămâna aceasta. Iată mai jos când se vor întoarce în clase.

Author: Alina Raducu Friday 07 January 2022 , 13:48

Când se termină semestrul I în ianuarie 2022 și când se încheie mediile

Când se termină semestrul I în ianuarie 2022 și când se încheie mediile

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Când se întorc, de fapt, elevii din ciclul primar la școală în ianuarie 2022? Elevii de gimnaziu din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a au început școala de pe 3 ianuarie, după cea mai scurtă vacanță din ultimii ani.

Deoarece aceștia au de recuperat cele două săptămâni pe care autoritățile le-au impus în noiembrie, din cauza pandemiei.

Totodată, clasele primare, de la pregătitoare: I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a vor începe școala din 10 ianuarie. Astfel, pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii  Școala Altfel, potrivit edupedu.ro.

Când se termină semestrul I în ianuarie 2022?

Chiar dacă ar fi trebuit să intre deja în semestrul al II-lea, în ianuarie, elevii și profesorii de la gimnaziu revin tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, fără ca anul acesta să mai existe o vacanță intersemestrială.

Astfel, prima săptămână va fi recuperată în perioada 3-7 ianuarie 2022. Iar următoarea săptămână recuperată de elevii din gimnaziu pentru perioada petrecută acasă în noiembrie 2021 va fi în perioada “Școlii Altfel”.

Totodată, elevii de gimnaziu revin la școală doar pentru două săptămâni tot în semestrul I, deși pe structura inițială a anului școlar 2021-2022, ar fi trebuit să reia cursurile în Semestrul al II-lea, în ianuarie.

Între semestrul I și al II-lea este în acest an doar un weekend – 15-16 ianuarie. Nici aici nu mai există, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Citeste si: Structura noului an şcolar 2021-2022

Când se termină semestrul I în ianuarie 2022 și când se încheie mediile

Când se termină semestrul I în ianuarie 2022 și când se încheie mediile

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vacanţe şcolare 2021- 2022: Când au elevii prima vacanţă?

Și elevii de liceu, clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a/a XIII-a, au început școala pe 3 ianuarie 2022, la fel ca cei de gimnaziu. Aceștia revin la cursuri pentru două săptămâni în care vor fi încheiate mediile, după care trec și ei în semestrul al II-lea din 17 ianuarie.

Așadar, pentru elevii de gimnaziu și liceu urmează o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri: 3 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022 – fără vacanță școlară. Prin comparație, perioada aceasta este cu două săptămâni mai lungă decât cea din semestrul I, de la debutul școlii din septembrie, până la vacanța de iarnă.

Pentru copiii de grădiniță și pentru cei din ciclul primar urmează o perioadă neîntreruptă de 14 săptămâni de cursuri/activități.

Următoarea vacanță pentru toți elevii și copiii de grădiniță este în a doua parte a lunii aprilie, din 15 până pe 1 mai 2022.

Citeste si: Calendar Evaluare Naţională 2022: Când încep examenele pentru clasa a 8-a


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Zi decisivă! Finlanda și Suedia vor depune împreună cererile de aderare la NATO Zi decisivă! Finlanda și Suedia vor depune împreună cererile de aderare la NATO
kfetele.ro
Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele... Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele familii: banii intra direct pe card
spotmedia.ro
Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va... Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va pierde!” (Video)
spotmedia.ro
Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu
b1.ro
Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este... Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este supervizată de serviciile noastre de informații”
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Ce-l leagă pe Sorin Oprescu de Grecia. Motivul pentru care fostul primar general s-a... Ce-l leagă pe Sorin Oprescu de Grecia. Motivul pentru care fostul primar general s-a ascuns la Atena
doctorulzilei.net
Postul INTERMITENT. Ce este, ce beneficii are, ce riscuri presupune Postul INTERMITENT. Ce este, ce beneficii are, ce riscuri presupune
romaniatv.ro
Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ! Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si