Ministerul Educaței, precizări despre organizarea olimpiadelor în actualul context epidemiologic

Ministerul Educației a anunțat, luni, că olimpiadele și concursurile școlare nu vor putea fi organizate din cauza contextului epidemiologic: „din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă”. Prima selecție a avut loc pentru a permite participarea României la competițiile internaționale anunțate.

Author: Madalina Grigore luni 03 ianuarie 2022 , 16:49

concursuri și olimpiade

Ministerul Educației a făcut noi precizări despre organizarea concursurilor și olimpiadelor școlare în actualul context epidemiologic.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„După doi ani de întrerupere, Ministerul Educaţiei a decis reluarea etapizată a olimpiadelor şi concursurilor şcolare. La momentul suspendării competiţiilor şcolare, urmau să se organizeze: 78 de olimpiade naţionale, 67 de concursuri naţionale, 171 de concursuri educative cu finanţarea Ministerului Educaţiei, precum şi 150 de concursuri educative naţionale şi 1.839 de concursuri regionale şi interjudeţene fără finanţarea Ministerului Educaţiei”, a anunțat, luni, Ministerul Educației.

Citeste si: Școlile s-ar putea închide în 10 ianuarie, înainte ca valul Omicron să aducă noi restricții în România

Cum va avea loc analiza concursurilor?

Potrivit sursei menționate, analiza celor peste 2.000 de concursuri regionale, interjudeţene, naţionale se va face „într-o manieră profesionistă şi responsabilă, Ministerul Educaţiei susţinând într-un fel sau altul orice activitate care poate genera un plus de pregătire în rândul elevilor”, citează news.ro

Citeste si: Avertismentul medicului Octavian Jurma: „Copiii devin cea mai vulnerabilă țintă a pandemiei”

Ce au transmis reprezentanții Ministerului Educației

„Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă, motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecţii a fost prioritizarea participării României la competiţiile internaţionale anunţate pentru anul 2022. Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale. În perioada următoare, listele competiţiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale, dar au tradiţie şi participare naţională în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Prin urmare, metodologia-cadru, regulamentele specifice de organizare şi desfăşurare şi calendarul competiţional vor fi adaptate actualului context epidemiologic și vor fi transmise spre publicare în cel mai scurt timp.

Citeste si: Trupul descompus, găsit în lada unui pat, într-un apartament din București, este al unei fete de 12 ani. Cine este minora dispărută de câteva săptămâni- kanald.ro

Citeste si: Cum și-a explicat soțul Danei Roba gestul necugetat în fața anchetatorilor. Motivul pentru care și-a ieșit din minți și nu s-a mai putut controla- wowbiz.ro

Citeste si: Valul 5 devine o realitate în România. Număr mare de infectări și decese în ultima zi din 2021

Ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat un ordin de reluare a organizărilor concursurilor și olimpiadelor școlare  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joia trecută că a semnat un Ordin de ministru pentru reluarea organizării olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale şi internaţionale, după doi ani în care acestea nu au avut loc. Pe lângă materiile clasice la care erau susținute concursurile, Ministrul Educației a anunțat și introducerea concursurilor și olimpiadelor de robotică, creativitate sau inovare.

Citeste si: Când se întorc elevii la şcoală în ianuarie 2022, după vacanţa de iarnă? Structura anului şcolar

AUR solicită ministrului Educației introducerea de noi materii

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) i-a solicitat, luni, ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii române, a Istoriei şi a Limbii engleze printre disciplinele la care se organizează olimpiade și concursuri.

„Aş vrea să cred că eliminarea Limbii române şi a Istoriei din cadrul olimpiadelor şcolare este doar o scăpare, o regretabilă eroare, şi nu rezultatul unei acţiuni conştiente la nivelul Ministerului Educaţiei”, a spus liderul AUR, George Simion.

Citeste si: „Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista- kfetele.ro

Citeste si: "Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea cu soția lui a generat reacții în lanț- radioimpuls.ro

Citeste si: Școlile ar putea să se închidă în ianuarie 2022, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si