Când se plantează, de fapt, bulbii de gladiole. Ce trebuie să faci ca să ai cele mai frumoase flori în grădină

Află când este indicat să plantezi bulbii de gladiole și ce poți face pentru a avea cele mai frumoase flori în grădina ta.

Author: Andreea Bolocan marți 26 ianuarie 2021 , 15:59

cand se planteaza bulbii de gladiole gradina ta
Când poți planta bulbii de gladiole[Sursa foto: doxologia.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bulbii de gladiole se plantează în grădină primăvara, începând de la sfârșitul lunii martie, până la sfârșitul lui mai. Cel mai bun loc din grădină pentru plantarea bulbilor de gladiole este cu pământ ușor, fertil, bine drenat, care să nu permită stagnarea apei, ceea ce ar duce la putrezirea

bulbilor.

Înainte de plantare solul se lucrează în adâncime la 20 de centimetri, se încorporează mraniță și îngrășământ dacă solul este sărac. Bulbii se plantează la 10 centimetri în pământ, la distanță de 20-30 cm unul de altul. Ideal, spațiul trebuie să fie însorit (dar ferit de arșița verii) sau parțial însorit. Temperaturile excesive din sol şi aer împiedică dezvoltarea normală a plantei şi polenului, florile rămânând mici, decolorate, iar ultimii 3-4 boboci se ofilesc fără a se deschide.

Bulbi de gladiole

Citeste si: Plantarea și îngrijirea zambilelor

Gladiolele se vor susține cu araci sau alte sisteme pe măsură ce se vor dezvolta.

Gladiolele cresc și se dezvoltă bine și la umbră, însă vor înflori slab sau deloc. Toamna târziu, bulbii se scot din pământ, se învelesc în hârtii și se păstrează până în primăvara următoare într-un loc răcoros și uscat.

Cât costă bulbii de gladiole

Citeste si: Zambila. Ce este, de fapt, această plantă și cui nu ar trebui să o dăruiești de 1 Martie

Pe siteurile și în magazinele de specialitate, bulbii de gladiole se vând începând de la prețul de 1 – 1,5 lei/ bulb. Pentru cei care cumpără cantități mari, prețul este de 0,25 până la 0,65 bani pe bulb, în funcție de dimensiunea acestuia și de varietate.

Îngrijirea gladiolelor

Trebuie să știți că cea mai importantă lucrare este distrugerea buruienilor, mai ales în primele stadii de dezvoltare ale gladiolelor. De asemenea, este necesară distrugerea crustei care se formează la suprafața solului, pentru a permite drenarea apei și aerisirea solului în profunzime. În acest fel, se reduce riscul apariției bolilor. În lunile de vară, gladiolele se udă constant, fiind sensibile la secetă. Se fertilizează la nevoie, pentru a spori înflorirea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si