5 idei de alei pentru curtea casei tale. Cum să le faci să fie „la modă”

Peste o lună și jumătate vine primăvara. Așadar, vine vremea când trebuie să-ți amenajezi curtea după o iarnă grea și geroasă. Toate plantele vor reveni la viață, iar aleea din curtea casei tale trebuie să fie cât mai primitivă.

Author: Georgiana Balaban vineri 15 ianuarie 2021 , 16:49

idei pentru grădina ta 2021
Cum să ai o alee de invidiat.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vine primăvară, o dată cu ea și natura revine la viață. Află cum îți poți redecora curtea casei pentru a fi cât mai atractivă.

Începutul primăverii dă startul reamenajării curților. Iată top 5 idei constructive pentru a-ți amenaja aleea din curtea casei tale.

Curtea casei tale trebuie să-ți ofere relaxare și eficiență pentru funcționalitate.

În primul rând trebuie să plantați plante noi. Aceste plante trebuie să fie potrivite pentru clima din regiunea noastră, cu înflorire timpurie sau medie, și bogate în nuanțe de albastru, mov și toată paleta intermediară.

idei pentru grădina ta 2021
Flori nelipsite din grădină.[Sursa foto: PixaBay]

Nu uitați să puneți ghivece din aceleași plante pe toata suprafața pavajului din cadrul aleei. Va da un aer primitiv și curat atunci când pășiți în curte.

Jardinierele permanente sunt un trend în continuare în amenajarea curții. Arhitecții peisagiști îndrumă oamenii să folosească aceste obiecte decorative, în pragul primăverii.

Citeste si: Ghidul tău pentru îngrijirea florilor de toamnă. Află totul aici!

Ultimele două idei inedite pentru o alee de invidiat

Nu uitați să achiziționați o cișmea contemporană pe care sa o amplasați la marginea aleei. O poți pune chiar lângă terasă, lângă bucătăria de vară sau lângă spațiul focarului permanent și va fi observată de către toți invitații.

Citeste si: Amenajarea unei grădini în pantă- Ce soluții ai?

În această primăvară se poartă canapelele de bambus, alături de accesorii personale pentru un plus de imaginație și identitate.

Adaugă accesori din lut, pe marginea aleei. Chiar și alte materiale similiare care pot fi agățate. Așa delimitezi optic cu mai multă precizie spațiul natural de spațiul interior.

idei pentru grădina ta 2021
Aleea din curtea ta.[Sursa foto: PixaBay]

Un ultim sfat: nu uita să așezi modele noi de ghivece, chiar pe zidurile laterale din curtea casei tale. În serile de primăvară îți vor aduce un plus. Florile sădite în aceste ghivece parțial suspendate vor crea cu siguranță mai multă identitate și mai mult mister.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si