Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?

Când se redeschid școlile în februarie 2021? Va începe semestrul 2 cu elevii în clase? Sunt întrebări la care părinți și elevi așteaptă cu nerăbdare un răspuns. Vă prezentăm mai jos tot ce se știe până acum.

Mircea Pop, joi 14 ianuarie 2021 , 11:28

Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?
Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Când se redeschid școlile în februarie 2021? Semestrul 2 începe pe 8 februarie și se încheie pe data de 18 iunie.

UPDATE 14 ianuarie 2020, ora 17:30. Școlile se deschid începând cu data de 8 februarie 2021. Președintele Klaus Iohannis a făcut marele anunț

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. El a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

”Majoritatea şcolilor se redeschid din 8 februarie, elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis.

Structura anului școlar pentru 2021:

Semestrul al II-lea - 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

Când se redeschid școlile în februarie 2021? Lista vacanțelor în semestrul 2

Vacanța intersemestrială: 30 ianuarie - 7 februarie 2021)

Vacanța de primăvară
Paștele Catolic (2 - 11 aprilie)
Paștele Ortodox (30 aprilie - 9 mai)

Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?
Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?

Citeste si: Anunțul de ultim moment făcut de Ministrul Educației. Ce trebuie să afle elevii

Vacanța de vară începe pe data de 18 iunie 2021.

Anunțul ministrului Educației despre întoarcerea elevilor în clase

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că se va "reuşi" deschiderea şcolilor în data de 8 februarie "într-o formă sau alta".

Potrivit ministrului, problemele predării online sunt "structurale, nu sunt probleme circumstanţiale", de care "se loveşte orice stat".

Citeste si: Când începe școala. Decizia oficială a fost anunțată sâmbătă dimineața

"Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută. O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţe, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern", a spus Cîmpeanu.

Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?
Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?

Medic: ”Nu cred că s-ar putea deschide şcolile în 8 februarie”

Medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în şcoli.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcţie de evoluţia epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e uşor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom şti impactul Crăciunului şi Anului nou la noi în ţară”, a spus Andreea Moldovan.

Ea a mai afirmat că planurile de redeschidere a şcolilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creşă, ciclu primar, fie de clase mai mari.

Citeste si: Examenele naționale se vor organiza la aceeași dată în format fizic

”Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menţinerii închise a şcolilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conştienţi e că situaţia de şcoală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluşi în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema şcolii cam peste o săptămână - 10 zile”, a subliniat secretarul de stat.

Când se redeschid școlile în februarie 2021? Ce spun profesorii și părinții

Trei sferturi dintre profesori şi părinţi şi peste jumătate dintre copii consideră necesară redeschiderea şcolilor, potrivit unui sondaj derulat de organizaţia Salvaţi Copiii.

Cei mai mulţi dintre părinţi (78,4%) şi profesori  (73,1%) consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile şcolii, unde e nevoie de o regândire a programei şcolare (80,9%) şi de măsuri de educaţie remedială (43,7%), potrivit unui sondaj de opinie derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii pe parcursul lunii decembrie. 

Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?
Când se redeschid școlile în februarie 2021: Începe semestrul 2 cu toţi elevii în clase?

Citeste si: Elevii fac școală online până pe 8 februarie. Anunțul serii venit din partea ministrului Educației

În ceea ce-i priveşte pe copii, 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii şcolilor.

Când se redeschid școlile în februarie 2021? În privinţa revenirii la şcoală, datele complete ale anchetei online relevă că: 56,8% dintre elevi se pronunţă în favoarea redeschiderii şcolilor, în vreme ce  23,5% preferă menţinerea formatului online; 78,4% dintre părinţi consideră necesară redeschiderea şcolilor, în vreme ce doar 12,7% spun că preferă ca şcoala să fie menţinută online; doar 14,2% dintre profesori consideră că şcoala trebuie să rămână online, în vreme ce 73,1% dintre cadrele didactice consideră necesară revenirea în bănci. Restul se declară nehotărâţi.

Citeste si: Guvernul va adopta o OUG pentru continuarea învăţământului exclusiv online


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Presiune uriasa in ultimul duel al jocului pentru IMUNITATE! Final dramatic la Survivor... Presiune uriasa in ultimul duel al jocului pentru IMUNITATE! Final dramatic la Survivor Romania, decis la stafeta! Ce echipa a castigat imunitatea si premiul suplimentar!
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o,... Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo
monitorulcj.ro
VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe... VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe contrasens pe Autostrada Gilău - Turda
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si