Când se schimbă ora în primavara din 2022?

Când se schimbă ora în primavara din 2022? Iată când se schimbă ora în primavara din 2022! Ceasurile vor fi date cu o oră înainte!

Author: Alina Raducu miercuri 16 martie 2022 , 16:14

Când se schimbă ora în primavara din 2022?

Când se schimbă ora în primavara din 2022?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Când se schimbă ora în primavara din 2022? În România, ora se va schimba pe data de 27 martie, atunci când ceasurile vor fi date cu o oră înainte.

Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai puțin

Totodată, acest sistem are ca scop folosirea din plin, cât mai mult timp, a luminii  Soarelui. Astfel, în lunile de vară, ora este dată înainte pentru ca principalele activităţi umane să se desfăşoare cât mai mult posibil pe lumină naturală; în acest fel se economiseşte energia electrică necesară iluminatului.

În 2022, România trece la ora de vară pe data de 27 martie, astfel că vom dormi mai puţin cu o oră.

În prezent, ora de vară se schimbă în fiecare an, în ultima duminică din  martie  (ora 03:00 devine 04:00), şi ultima duminică din  octombrie  (ora 04:00 devine 03:00).

Ce efecte ar putea avea schimbarea orei asupra organismului?

Specialiști susțin că schimbarea orei poate avea consecințe grave din punct de vedere al sănătății pe termen lung. Mai mult, atât cadrele sanitare, cât și experții în domeniul medicinei susțin că schimbarea orei poate afecta în mod negativ organismul persoanelor care sunt nevoite să treacă de două ori pe an prin această schimbare.

Citeste si: Care este diferența dintre primăvara astronomică și cea calendaristică

Unii experți în domeniul sănătății mai spun că, o persoană are nevoie de una sau două săptămâni de la momentul modificării până la când organismul uman se obișnuiește cu noul fus orar.

Fenomenul este cunoscut în popor sub numele de „ datul ceasului” și reprezintă o schimbare în ceea ce privește orele de somn, dar și în rutina persoanelor care pot fi afectate. 

Ținta acestor probleme pot fi în principal persoanele cu vârste din zona extremelor: copiii și persoanele vârstnice, care au organisme mai delicate și mai fragile.

Citeste si: 5 activități de dezvoltare personală pe care le poți face în 2022

Totodată, schimbarea rutinei, dar și a orelor de somn pot declanșa anumite simptome. Printre acestea se numără: oboseală, insomnii, nervozitate, dureri de cap, dureri musculate, amețeală, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Când revin românii la ora de iarnă în 2022?

Revenirea la ora de iarnă se va face la toamnă, la data de 30 octombrie 2022, duminică, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar lumina solară va fi pentru mai puține ore pe cer, astfel încât noaptea devine mai lungă.

Anul trecut, trecerea la ora de vară a fost făcută la data de 28 martie. Pe de altă parte, trecerea inversă de la vară la iarnă s-a întâmplat la 31 octombrie 2021, tot în ziua de duminică.

Citeste si: Echinocţiu de primăvară 2022: Când are loc acest eveniment?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si